HomeNewsPfizer-aktier falder på grund af retssagsbekymringer knyttet til Zantac halsbrandmiddel

Pfizer-aktier falder på grund af retssagsbekymringer knyttet til Zantac halsbrandmiddel

News Team

Zantac, også solgt som ranitidin, blev trukket fra markedet i 2020 efter en undersøgelse, der antydede, at den indeholdt en kræftfremkaldende urenhed.

Pfizer Inc. (NYSE: PFE) aktier faldt torsdag på grund af investorernes bekymring over potentielle retssager forbundet med den populære, men nu udgåede halsbrandbehandling kendt som Zantac.

En Deutsche Bank-note, offentliggjort torsdag, foreslog, at virksomheder, der markedsfører Zantac, kunne være erstatningsansvarlige, hvis verserende sager konkluderer, at det blev solgt til forbrugere på trods af dets nu dokumenterede forbindelser til kræft.

Den amerikanske Food & Drug Administration trak Zantac fra hylderne i 2020 efter test, der indikerede høje niveauer af nitrosodimethylamin eller MDMA, et kendt kræftfremkaldende stof, med henvisning til risikoen for, at ranitidin (dets generiske lægemiddelnavn) “når opbevaret ved højere end stuetemperaturer… kan resultere i, at forbrugeren udsættes for uacceptable niveauer af urenheder.”

Pfizer markedsførte Zantac mellem 2000 og 2006 og ejer i øjeblikket 25 % af aktierne i Haleon, forbrugersundhedsdivisionen, der blev udskilt af GSK Plc tidligere på året. Haleon, GSK og franske Sanofi blev alle navngivet af analytikere hos virksomheder, der kunne stå over for Zantac-relateret retssagsrisiko.

“Der er blevet anlagt en række retssager mod Pfizer ved forskellige føderale og statslige domstole med påstand om, at sagsøgere udviklede forskellige typer kræft eller står over for en øget risiko for at udvikle kræft, angiveligt som følge af indtagelsen af Zantac,” sagde Pfizer i sin mest -nylig 10-K indgivelse til Securities and Exchange Commission.

“Det betydelige flertal af disse sager nævner også andre tiltalte, der historisk har fremstillet og/eller solgt Zantac. Pfizer har ikke solgt Zantac siden 2006 og kun solgt en OTC-version af produktet,” tilføjede arkivet.

Pfizer-aktierne blev markeret 3,6 % lavere i tidlig eftermiddagshandel torsdag for at skifte hænder til $48,14 hver. GSK’s USA-noterede aktier faldt 9,7% til $34,58 hver, mens Haleon faldt 5,5% til $6,16 hver.

Pfizer postede rekordindtægter i andet kvartal i slutningen af sidste måned, mens den skubbede sin resultatprognose for hele året op, midt i et forbedret salg af sin Covid-behandling og -vacciner.

Pfizer tjente $2,04 per aktie i de tre måneder, der sluttede i juni, med en omsætning, der steg 46,2% til rekordhøje $27,42 milliarder. Omkring 8,85 milliarder dollars af Pfizers samlede omsætning kom fra salg af deres Comirnaty-vaccine, mens Paxlovid bidrog med 8,1 milliarder dollars.

Ser man ind i regnskabsåret 2022, løftede Pfizer den nedre ende af sin justerede indtjeningsguidning med 5 cents pr. aktie og forudsiger nu et interval på mellem $6,30 til $6,45 pr.