Home » News » Oliepriserne stiger, amerikanske aktiefutures synker på grund af rapporter om eksplosioner hørt i Iran.

Oliepriserne stiger, amerikanske aktiefutures synker på grund af rapporter om eksplosioner hørt i Iran.

News Team

Råoliepriserne steg, og amerikanske aktiefutures sank torsdag aften efter rapporter om eksplosioner i en by i det vestlige Iran, midt i frygt for en bredere konflikt mellem Israel og Iran.

West Texas Intermediate-råolie til levering i maj steg på et tidspunkt mere end 4 %, mens June Brent-råolie det internationale benchmark steg mod 90 USD pr. tønde.

Futures på amerikanske aktieindeks sank, hvor Dow Jones Industrial Average-futures faldt med mere end 300 point, og S&P 500-futures og Nasdaq-100-futures var hver især mere end 1 %.

Prisen på guld steg hele 1%, før den faldt tilbage til en gevinst på 0,3%, til $2.405 pr. ounce.

Associated Press rapporterede, at kommercielle flyvninger havde omdirigeret ruter tidligt fredag morgen, lokal tid, over det vestlige Iran, og kommercielle flyvninger i Teheran var sat på grund. De semi-officielle Fars og Tasnim nyhedsbureauer hævdede, at der havde været “eksplosioner” hørt over byen Isfahan, hvor Iran har en stor luftbase og nukleare faciliteter.

CBS News rapporterede, at israelske missiler havde ramt mål i Iran, med henvisning til to amerikanske embedsmænd. Der var også ubekræftede rapporter om eksplosioner i Irak og Syrien, hjemsted for Iran-støttede militser.

Et sådant skridt kan yderligere opildne spændinger i Mellemøsten og risikere en total krig mellem Iran og Israel.

Stephen Innes, managing partner hos SPI Asset Management, skrev torsdag aften, at rapporter om det tilsyneladende angreb “har udløst et betydeligt skift ud af risikoaktiver og ind i sikre havns investeringer.”

Hvis rapporterne er nøjagtige, “tydeligvis tager Israel lidt agt på USA’s deeskaleringsefterspørgsel, og nu griber frygten for en eskalering, der kommer ud af kontrol, risikomarkederne,” skrev han.

Allerede forhøjet af kampene i Gaza, har Mellemøsten-spændinger været endnu højere i de sidste par uger efter et tilsyneladende israelsk luftangreb på Irans ambassade i Damaskus, Syrien, som ifølge Iran dræbte to generaler. Iran gengældte sidste weekend med en spærreild af mere end 300 missiler og droner, der blev affyret fra landets hjemland mod Israel. Langt de fleste blev skudt ned af Israel og dets allierede, inklusive USA, og skader og tab var begrænset.

Tidligere på ugen opfordrede præsident Joe Biden til tilbageholdenhed efter angrebet i håb om at løse spændingerne med diplomatiske midler.

Source: https://buystocks.co.uk/news/oil-prices-jump-u-s-stock-futures-sink-on-reports-of-explosions-heard-in-iran/