Home » News » Nvidia stiger, efter at selskabet proklamerer, at AI har ramt ‘Tipping Point’

Nvidia stiger, efter at selskabet proklamerer, at AI har ramt ‘Tipping Point’

News Team

Et rally i globale aktier vil strække sig til Europa, efter at Nvidias salgsprognose for blowout-salg bekræftede investorernes overbevisning i teknologi- og halvledervirksomheder midt i et boom i generativ AI-brug.

Europas Stoxx 50-futures steg med næsten 0,9 % og fulgte en lignende stigning i asiatiske aktier og amerikanske aktiefutureskontrakter. Japanske aktier steg, og Nikkei 225-indekset lukkede på et rekordhøjt niveau senest opnået i 1989, drevet af stigninger i teknologiaktier og producenter af chipudstyr.

“Efter nogle nylige konsolideringer er Nvidias indtjeningsbeat den perfekte katalysator for japanske aktier til at nå rekordhøjder,” sagde Charu Chanana, strateg hos Saxo Capital Markets. “Strukturel medvind fra geopolitik til virksomhedsreformer, såvel som en svag yen, fortsætter med at antyde, at japanske aktier er en historie, hvor makro møder momentum, og et højdepunkt stadig er ret langt,” sagde hun.

Aktierne steg også i Sydkorea, Taiwan og Kina, hvor en målestok for asiatiske aktier steg til det højeste niveau i næsten to år.

Amerikanske aktiefutures steg i asiatisk handel efter Nvidias resultater. Teknikvirksomhedens aktier steg så meget som 11% i post-market handel, efter det sagde, at første kvartals omsætning sandsynligvis ville ramme $24 milliarder, over tidligere estimater på omkring $22 milliarder.

Resultaterne forventedes at være en katalysator for globale aktier og levede op til løftet. Nvidias Asien-baserede leverandører SK Hynix Inc sprang til sit 24-årige højdepunkt, mens Advantest Corp slog rekord.

“Som det går med Nvidia, så går markedet,” sagde Kim Forrest, investeringschef hos Bokeh Capital Partners LLC. “Og det ser ud til, at resultaterne er gode nok. Det bekræfter fortællingen om, at AI vil fortsætte med at være stærk i en overskuelig fremtid. Denne fortælling støttede markederne sidste år, hvorfor ville den ikke gøre det samme i år?”

Aktier på det kinesiske fastland er på vej mod deres længste strækning af stigninger siden 2020 efter en række nylige foranstaltninger, som myndighederne har iværksat for at stabilisere markedet og støtte investorernes stemning. CSI 300 og Hang Seng-indekset klatrede, da værdipapirtilsynsmyndigheden strammede sit greb om markedet efter en ordre, der forbyder store institutionelle investorer at reducere aktiebeholdningen ved åbningen og slutningen af hver handelsdag, ifølge folk med kendskab til sagen.

“Vi tror, at regeringen vil fortsætte sin støttende politik, som har en positiv afsmitning for Asien,” sagde Yifan Hu, regional CIO og leder af Asia Pacific makroøkonomi hos UBS Wealth Management til Bloomberg tv. “For Asien vil BNP-væksten være bedre end sidste år sammenlignet med resten af verden.”

Asiatiske investorer genfandt deres optimisme, set mod slutningen af 2023, da de ser ud til at overvinde januars tab i denne måned, forstærket af opsving i Kina og gevinster i Japan. Forventninger om forbedring i teknologiindtjening ledet af chipproducenter i regionen har også bidraget til appellen af kontinentets aktier.

Dollaren faldt over for Group-of-10-valutaer. Yenen var stort set uændret på omkring 150 per dollar, mens won modtog sine gevinster efter kommentarer fra Bank of Koreas guvernør Rhee Chang-yong efter centralbankens beslutning om at lade styringsrenten være uændret.

Statsobligationer var stabile i handelen i Asien efter et frasalg i onsdags, der skubbede den 10-årige rente fem basispoint op. Salgspresset blev set på tværs af kurven og fulgte et salg af 20-årige obligationer på 16 milliarder dollar og udgivelsen af mødereferater fra Federal Reserve, der afslørede forsigtighed med at sænke renten.

Richmond Fed-chef Thomas Barkin fremhævede vedvarende prispres i sektorer som boliger, selvom den samlede inflation er faldende. Fed-guvernør Michelle Bowman skubbede i mellemtiden tilbage mod udsigten til forestående nedskæringer.

Senere torsdag, der offentliggøres økonomiske data, inkluderer eurozonens inflation og PMI’er, såvel som amerikanske indledende arbejdsløshedskrav og boligsalg.

Andetsteds forudser Nestle SA en afmatning i omsætningsvæksten, da en aftagende inflation vil se det aftagende på prisstigninger for at øge forbruget, mens Mercedes-Benz Group AG sagde, at det forventer, at afkastet vil falde i år på grund af en aftagende global økonomi.

West Texas Intermediate-råolie øgede onsdag en stigning på 1,1 % og klatrede over $78 pr. tønde, understøttet af stramme fysiske forsyninger. Guld klatrede over $2.029 per ounce. Bitcoin stabiliserede sig efter et fald onsdag.

Source: https://buystocks.co.uk/news/nvidia-surges-after-company-proclaims-ai-has-hit-tipping-point/