Home » News » Nvidia slutter sig til en trillion-dollar-klub på grund af en blomstrende AI-efterspørgsel

Nvidia slutter sig til en trillion-dollar-klub på grund af en blomstrende AI-efterspørgsel

News Team

Nvidia Corp. blev tirsdag den første chipproducent til at nå en markedsværdi på en billion dollar, da virksomheden satser på en stigning i efterspørgslen efter sine AI-chips, der driver chatbot-sensationen ChatGPT og mange andre applikationer.

Spil- og AI-chipproducentens aktier steg så meget som 7,7% til et rekordhøjt niveau på $419,38 i tidlig handel, hvilket føjede til skarpe stigninger fra sidste uge og løftede lagre hos chipproducenter og andre AI-virksomheder.

Den seneste stigning i Nvidias aktier, der drev virksomheden forbi trillion-dollar-mærket, fulgte dens omsætningsprognose i sidste uge, der oversteg estimaterne med mere end 50 %, en bedrift, som Wall Street-analytikere kaldte “uudgrundelig” og “kosmologisk”.

Til sammenligning er den næststørste chipproducent globalt – Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd. – vurderet til omkring 535 milliarder dollars.

Den voldsomme stigning i Nvidias aktier i den seneste uge har skubbet dens værdiansættelse forbi sine jævnaldrende og fået analytikere til at hæve deres kursmål på aktien.

Det højeste kursmål værdiansætter virksomheden til omkring 1,6 billioner dollars, på niveau med Google-moder-alfabet.

Nvidias fremadrettede pris-til-indtjening-multipel (P/E), et almindeligt benchmark for værdiansættelse af aktier, er 47,49 – væsentligt over jævnaldrende Qualcomm og Intel og også over sektormedianen på 18,09 ifølge Refinitiv-data.

På trods af den skyhøje værdiansættelse mener analytikere, at Nvidias AI-chip-forretning har plads til vækst, da generativ AI-teknologi stadig er på et begyndende stadium med en bred anvendelse, der forventes i de kommende år.

“Selvom virksomhedens værdiansættelse ser høj ud i øjeblikket, tror vi, at Nvidia har indtjeningskraften, da adoptionen af dens AI GPU forbliver i de meget tidlige innings,” sagde Kinngai Chan, senioranalytiker hos Summit Insights Group.

Anført af Jensen Huang har Nvidia, et kraftcenter inden for videospilschips, drejet sig til datacentermarkedet i løbet af de sidste par år.

Virksomhedens forretning voksede hurtigt under pandemien, da spil tog fart, skyadoption steg og krypto-entusiaster vendte sig til dets chips for at udvinde mønter. Huangs satsninger på kunstig intelligens forventes at skabe vækst i de kommende måneder.

OpenAI-ejede ChatGPTs hurtige succes har fået teknologigiganter som Alphabet og Microsoft til at få mest muligt ud af generativ AI, som kan engagere sig i menneskelignende samtaler og lave alt fra vittigheder til poesi.

Nvidia slutter sig til en elitegruppe bestående af Apple Inc., Alphabet Inc., Microsoft Corp. og Amazon.com Inc.

Nvidias aktier steg omkring 25% i sidste uge, hvilket udløste et rally i AI-relaterede aktier og boostede andre chipproducenter, hvilket hjalp Philadelphia SE Semiconductor-indekset med at lukke fredag på det højeste i over et år.

“Tekniske forhandlere og AI-mani har skubbet Nvidia mod grænsen på $1 billioner, og det er ikke billigt,” sagde Jim Kelleher, analytiker hos Argus Research.

Source: https://buystocks.co.uk/news/nvidia-joins-trillion-dollar-club-on-booming-ai-demand/