Home » News » Nasdaq fører aktier højere, efter at Biden trækker sig tilbage

Nasdaq fører aktier højere, efter at Biden trækker sig tilbage

22 July 2024 Putem News Team

Amerikanske aktier steg mandag med teknologi førende i fremgangen, da investorer vurderede det potentielle nedfald fra præsident Joe Bidens udtræden af præsidentkapløbet.

S&P 500 (^GSPC) steg så meget som 1 %, mens det teknologitunge Nasdaq Composite (^IXIC) steg omkring 1,3 %, og begge kom efter deres værste ugentlige tab siden april. Dow Jones Industrial Average (^DJI) steg 0,4 % i kølvandet på indeksets eget kraftige fald i fredags.

Chip-sværvægteren Nvidia (NVDA) førte et bredt baseret teknologisk opsving efter store tab i sidste uge, da investorer roterede ud af big-cap-navne.

Investorer undersøger et ændret politisk landskab, efter at Biden i søndags afbrød sit genvalgsbud og støttede sin vicepræsident, Kamala Harris, til at erstatte ham som den demokratiske kandidat. Det politiske chok kan tilføre mere volatilitet i et allerede ramt aktiemarked og distrahere fokus fra denne uges strøm af indtjening og vigtige inflationsmeddelelser.

Bidens træk, selvom det ikke var uventet efter ugers pres, ses på Wall Street som en udhuling af oddsene for, at den republikanske kandidat Donald Trump vil sikre sig en tilbagevenden til Det Hvide Hus. Det kunne foranledige en let afvikling af de seneste “Trump-handel”-væddemål på aktiver, der anses for at drage fordel af et andet Trump-præsidentskab, såsom bitcoin, bankaktier og højere amerikanske obligationsrenter. Renten på det benchmark 10-årige statsobligation (^TNX) faldt i mandagens tidlige timer.

I mellemtiden er indtjeningssæsonen ved at sparke et højere gear, med en strøm af S&P 500-virksomheder, der forventes at rapportere i løbet af en uge med overskriften Alphabet (GOOG), Tesla (TSLA) og Chipotle (CMG).

Disse resultater vil give indsigt i økonomien og forbrugeren forud for torsdagens rapport om andet kvartals BNP og fredagens opdatering af Federal Reserves foretrukne inflationsmåling, Personal Consumption Expenditures (PCE)-indekset.

Source: https://buystocks.co.uk/news/nasdaq-leads-stocks-higher-after-biden-backs-out/