HomeNewsNasdaq 100-prisprognose efter rally i sidste uge

Nasdaq 100-prisprognose efter rally i sidste uge

Mircea Vasiu

Nasdaq 100-rallyet fortsatte i denne uge. Hvad skal investorerne forvente næste gang?

Aktier i USA genvandt en stor del af deres tab i 2022 på trods af, at Federal Reserve startede en stramningscyklus. Især teknologisektorens bullish løb er imponerende, da den hoppede tæt på 2.000 pips fra de lave niveauer.

Er dette blot et rally på bjørnemarkedet, eller er aktierne på vej mod et nyt rekordhøje niveau?

Det tekniske billede favoriserer mere af det samme

Fra et teknisk analyseperspektiv ser Nasdaq 100-indekset bullish ud. Selv rækken af lavere højder er brudt, og skævheden er bullish af mindst to grunde.

For det første dannede markedet en bullish divergens med Relative Strength Index. Mere præcist, mens teknologisektoren blev ved med at danne nye lavere lavpunkter, bekræftede RSI dem ikke.

For det andet sluttede et faldende kilemønster for nylig. Udbruddet over den øvre trendlinje er et bullish resultat og peger på endnu mere opad. Faldende kiler trækkes ofte tilbage fuldt ud, og det meste af tiden mindst 50%.

Teknologisektoren var oversolgt

Teknologisektoren blev oversolgt i 2022. Under COVID-19-pandemien har investorer købt teknologiaktier, og profittagning var navnet på spillet i slutningen af sidste år. Det seneste fald i 2022 repræsenterede det fald, som mange investorer forventede at købe, og det gjorde de.

Aktier forbliver bud på trods af Feds stigende høgeagtighed

Fed hævede federal funds-renten og talte høgeagtigt. Mange markedsdeltagere mener, at Fed vil hæve renterne meget hurtigere på grund af den højere inflation, og en renteforhøjelse på 50bp bør ikke udelukkes på næste Fed-møde.

Aktier har en tendens til at underperforme under en stramningscyklus, men investorerne har få valgmuligheder i betragtning af forskellen mellem inflationsraten og federal funds-renten. Med andre ord, selvom Fed leverer en renteforhøjelse på 50bp på næste møde, er det for lidt og for sent at bekæmpe en sådan højere inflation.

Vi bør alle huske, at Fed ikke senere i anden del af 2021 mente, at inflationen er forbigående. Det, vi ser nu, er ikke blot forbigående, men stiger meget hurtigere end forventet.

For at opsummere, ser Nasdaq 100-indekset bullish ud på trods af, at Fed starter en stramningscyklus.