Home » News » Microsoft notches rekordhøj værdiansættelse på næsten 2,6 billioner dollars

Microsoft notches rekordhøj værdiansættelse på næsten 2,6 billioner dollars

16 June 2023 Putem News Team

I sidste måned begyndte Microsoft at udrulle et væld af AI-opgraderinger, inklusive ChatGPT, til Azure-cloudtjenester såvel som dets søgemaskine Bing – i et træk, der søger at udfordre dominansen af Alphabet Inc’s Google.

Microsoft Corp-aktierne steg til en ny rekordhøj tæt på torsdag, da markedsoptimisme om udsigterne for kunstig intelligens (AI) har hjulpet teknologigiganten til en rekordhøj markedsværdi på 2,59 billioner dollars.

Microsoft ses som førende inden for adoption af AI-teknologi i softwareindustrien på grund af sin enorme investering i OpenAI, den San Francisco-baserede startup, der ejer den meget populære chatbot ChatGPT.

I sidste måned begyndte Microsoft at udrulle et væld af AI-opgraderinger, inklusive ChatGPT, til Azure-cloudtjenester såvel som dets søgemaskine Bing – i et træk, der søger at udfordre dominansen af Alphabet Inc’s Google .

Microsofts aktier lukkede torsdag med 3,2 % til 348,10 USD per aktie. Aktien, som er steget mere end 45 % i år til dato, nåede sin tidligere rekordlukning på $343,11 den 19. november 2021. Aktiens intradag-rekord var $349,67 den 22. november 2021.
Derudover opnåede Apple Inc-aktier også en rekordhøj lukning på 186,01 USD i torsdags, mens aktierne i grafikchipproducenten Nvidia satte en ny intradag-rekord på 432,89 USD.

Tidligere torsdag hævede JPMorgan-analytikere deres kursmål på Microsofts aktie med henvisning til AI, der driver efterspørgslen efter virksomhedens produkter. Af de 53 analytikere, der dækker Microsoft, anbefalede 44 at købe aktierne, og mediankursmålet er $340 ifølge Refinitiv-data.

“Vi bekræfter vores bullish-outlier-synspunkt på generativ AI og fortsætter med at se, at det driver en genopblussen af tillid til nøglesoftwarefranchiser,” skrev JPMorgan-analytikere i en note til kunder.

Source: https://buystocks.co.uk/news/microsoft-notches-record-high-valuation-of-nearly-2-6-trillion/