Home » News » Meta tager sigte på Twitter med Threads-appen, millioner deltager

Meta tager sigte på Twitter med Threads-appen, millioner deltager

News Team

Meta Platforms lancerede onsdag en direkte udfordring til Twitter med Threads, og skaffede millioner af brugere i løbet af timer, da de forsøgte at drage fordel af sin rivals meget svækkede tilstand efter en række kaotiske beslutninger fra ejeren Elon Musk.

De hurtige til at tilslutte sig den nye platform omfattede berømtheder som Kim Kardashian og Jennifer Lopez samt fremtrædende politikere som den demokratiske amerikanske repræsentant Alexandria Ocasio-Cortez.

“Lad os gøre dette. Velkommen til Threads,” skrev Meta CEO Mark Zuckerberg i sit første indlæg på appen sammen med en brand-emoji. Han sagde, at appen loggede 10 millioner tilmeldinger på syv timer.

Han tog også til Twitter og postede et velkendt meme af Spiderman, der står over for Spiderman – i et humoristisk jab mod rivaliseringen med Musk og mellem de to tjenester.

Analytikere har sagt, at Threads’ bånd til Instagram kan give det en indbygget brugerbase og reklameapparat. Det kunne hæve annoncedollars fra Twitter på et tidspunkt, hvor den nye administrerende direktør forsøger at genoplive sin kæmpende forretning.

Mens Threads blev lanceret som en selvstændig app, kan brugere logge ind med deres Instagram-legitimationsoplysninger og følge de samme konti, hvilket potentielt gør det til en nem tilføjelse til eksisterende vaner for Instagrams mere end 2 milliarder aktive brugere om måneden.

“Investorer kan ikke lade være med at være lidt begejstrede for udsigten til, at Meta virkelig har en “Twitter-Killer”, siger Danni Hewson, leder af finansiel analyse hos investeringsfirmaet AJ Bell.

Andre så lanceringen af Threads som en mulighed for at skabe en mindre giftig version af Twitter.

“Må denne platform have gode vibes, stærkt fællesskab, fremragende humor og mindre chikane,” sagde Ocasio-Cortez i sit indlæg.

Ligesom Twitter har appen korte tekstposter, som brugere kan lide, genindsende og svare på, selvom den ikke indeholder nogen direkte beskedfunktioner. Indlæg kan være op til 500 tegn lange og indeholde links, billeder og videoer på op til fem minutter, ifølge et Meta-blogindlæg.

Den er tilgængelig i mere end 100 lande i både Apples (NASDAQ: AAPL) App Store og Googles (NASDAQ: GOOGL) Play Store, står der i blogindlægget.

Meta-aktien lukkede onsdag op 3 % forud for lanceringen, hvilket oversteg gevinsterne fra rivaliserende teknologifirmaer.

TWITTER PÅ BAGFODEN

Trådes ankomst kommer efter, at Zuckerberg og Musk har byttet modhager i månedsvis, endda truet med at kæmpe mod hinanden i en ægte kamp med blandet kampsport i Las Vegas.

Meta tager sigte på et tidspunkt, hvor Twitter absolut er i defensiven.

Musk købte Twitter for 44 milliarder dollars i oktober sidste år, men dets værdi er siden styrtdykket midt i dybe personalenedskæringer og kontroverser om indholdsmoderering, der har fremmedgjort både brugere og annoncører. Det seneste træk involverede begrænsning af antallet af tweets, brugere kan læse om dagen.

Zuckerberg bemærkede de udfordringer, som store offentlige sociale mediefora bringer. “Jeg synes, der burde være en app til offentlige samtaler med mere end 1 milliard mennesker på den. Twitter har haft muligheden for at gøre dette, men har ikke nået det. Forhåbentlig gør vi det,” skrev han.

Integrationen med Instagram omfattede flere nik til privatlivsovervejelser. Instagram-brugere, der tilmelder sig Threads, har automatisk et badge påført deres Instagram-profil, men kan vælge at skjule det. De får også muligheder for at vælge forskellige privatlivsindstillinger for hver app.

Mærker som Billboard, HBO, NPR og Netflix (NASDAQ: NFLX) fik oprettet konti inden for få minutter efter lanceringen. Appen så ikke ud til at vise nogen annoncer, ifølge en Reuters anmeldelse.

For at opbygge Threads har Meta gjort tilnærmelser til influentere på sociale medier for at tiltrække dem til den nye app og opmuntre dem til at poste mindst to gange om dagen, sagde Ryan Detert, CEO for influencer marketing-selskabet Influential.

Appen drager også fordel af, at andre potentielle Twitter-konkurrenter ikke drager fordel af tjenestens snubler. Mens en række spirende konkurrenter som Mastodon, Post, Truth Social og T2 har forsøgt at lokke Twitter-brugere væk, forbliver alle relativt små indtil videre.

Bluesky, en ny tjeneste støttet af Twitter-medstifter Jack Dorsey, lancerede sin invitations-beta i februar og havde oprindeligt brugere, der råbte om at få adgangskoder. Dens hjemmeside sagde, at den havde 50.000 brugere i april. Dorsey støttede også en anden platform kaldet Nostr.

Meta har dog tidligere haft flere fejl ved at lancere selvstændige copycat-apps, især dens Lasso-app, der sigter mod at konkurrere med kortvideo-konkurrenten TikTok.

Virksomheden inkorporerede senere et kort videoværktøj, Reels, direkte i Instagram og afviklede for nylig sin enhed, der havde til opgave at designe eksperimentelle apps.

Zuckerberg, som reagerede på en bruger, der forudsagde Twitters død omkring en time efter Threads-lanceringen, advarede om tålmodighed. “Vi er kun i de indledende øjeblikke af første runde her,” sagde han.

Source: https://buystocks.co.uk/news/meta-takes-aim-at-twitter-with-threads-app-millions-join/