HomeNewsLockheed opgiver $4.4b aftale om at købe Aerojet midt i forhindringer

Lockheed opgiver $4.4b aftale om at købe Aerojet midt i forhindringer

Hassan Maishera

Lockheed vil ikke længere købe Aerojet Rocketdyne Holdings Inc. på grund af den regulatoriske undersøgelse fra den amerikanske regering.

Den amerikanske våbenproducent Lockheed Martin Corp meddelte tidligere i dag, at de havde aflyst deres opkøb af raketmotorproducenten Aerojet Rocketdyne Holdings Inc. Dette sker efter modstand fra det amerikanske antitrust-agentur.

I sidste måned sagsøgte Federal Trade Commission virksomheden for at blokere Aerojet Rocketdyne-aftalen. Ifølge FTC ville Lockheeds opkøb af Aerojet påvirke andre forsvarsentreprenører negativt. Aftalen blev tidligere offentliggjort i slutningen af 2020, men den vil ikke længere gå igennem.

Efter annonceringen i 2020 så aftalen en del kritik fra nogle industrideltagere, hvor de fleste af dem hævdede, at opkøbet ville give Lockheed en førende position i forhold til raketmotorer med fast brændsel.

Missilproducenten Raytheon Technologies har været højlydt omkring sin modstand vedrørende aftalen og argumenterede for, at den ville give Lockheed for meget magt i branchen.

Ifølge Lockheeds administrerende direktør James Taiclet ville opkøbet være fordelagtigt for den amerikanske regering ved at forbedre effektiviteten, hastigheden og reducere omkostningerne. Han tilføjede dog, at det var i interessenternes bedste interesse at opsige handlen.

Lockheed udtalte, at det tegnede sig for 33% af Aerojets salg, og tilføjede, at aftalen ville reducere omkostningerne for den amerikanske regering.

Aerojet udtalte også, at på trods af ophævelsen af aftalen, forventer de en stærk fremtidig præstation. Handlen blev afsluttet uden tab fra nogen af siderne. Ifølge de regulatoriske ansøgninger inkluderer fusionsaftalen ikke et opsigelsesgebyr i tilfælde af, at de regulerende agenturer modsætter sig handlen.

FTC tilføjede, at hvis sagen var endt i retten, ville det have været den første retssag om forsvarsfusion i årtier.

Aktierne i Lockheed er faldet med mere end 2% i dag og handles i øjeblikket til omkring $387.