HomeNewsTop 5 begivenheder der vil påvirke aktiemarkedet i næste uge

Top 5 begivenheder der vil påvirke aktiemarkedet i næste uge

Mircea Vasiu

Den kommende uge er fuld af potentielt markedsbevægende begivenheder. Fra Ukraine-Rusland-konflikten til Feds mødereferat, her er, hvad investorer på aktiemarkedet bør være opmærksomme på.

I næste uge sker der vigtige begivenheder, der potentielt kan påvirke finansmarkederne. Især aktiemarkederne er modtagelige overfor en stigning i volatiliteten.

Både geopolitiske og økonomiske begivenheder følges nøje. Investorer er opmærksomme på vigtigheden af den geopolitiske udvikling, da sidste fredag, udløste nyheder om, at en russisk invasion af Ukraine er forestående, en massiv risk-off reaktion blot et par timer før handelsugen lukkede.

Udover geopolitik, er de følgende punkter afgørende i den kommende uge:

  • Feds hastemøde.
  • Feds Bullard-interview med CNN.
  • UK og canadiske CPI.
  • Detailsalg i USA.

Spændinger mellem Ukraine og Rusland

Spændingerne mellem Ukraine og Rusland nåede et nyt niveau for nylig. De diplomatiske bestræbelser formåede ikke at nå frem til en gensidigt aftalt løsning, og derfor endte den foregående handelsuge med en advarsel fra den amerikanske efterretningstjeneste om, at en invasion af Ukraine fra Rusland var nært forestående.

Som følge heraf solgte det amerikanske aktiemarked ud, hvilket øjeblikkeligt udløste en risk-off bevægelse på tværs af de finansielle markeder.

Feds hastemøde

Fed har planlagt et hastemøde i morgen. Rygterne på markedet opfordrer Fed til at hike tidligere end planlagt på grund af inflationen der er på sit højeste i 40 år, samt Fed der som småt mister sin troværdighed. Man kan bestemt ikke ignorere dette møde, da det er usædvanligt og kan påvirke markederne.

Feds Bullard-interview med CNN

På mandag er det planlaft at Fed- og FOMC-medlemmet Bullard laver et interview med CNN om pengepolitik. Dette er et medlem, der chokerede markederne i sidste uge og sagde, at en rentestigning på 50bp ikke skulle diskonteres i marts, og at 100bp i juni ikke er udelukket.

UK og canadiske CPI

Den kommende uge vil inflationstallene i Canada og Storbritannien være i rampelyset. Tendensen set i USA vil sandsynligvis også være ens i disse to lande, da den største økonomi i verden eksporterer inflation til sine handelspartnere.

En højere inflation end forventet kan påvirke både de britiske og de canadiske aktiemarkeder.

Detailsalg i USA

På onsdag vil de amerikanske detailsalgsdata for januar fortælle hvilken stand den amerikanske forbruger er i. Markedet forventer, at detailsalget vil stige med 1,8 % MoM.