Home » News » Kinesiske EV-aktier stiger, mens leveringerne i juni stiger

Kinesiske EV-aktier stiger, mens leveringerne i juni stiger

3 July 2023 Putem News Team

Andele af kinesiske elbilsproducenter steg mandag, midt i øget optimisme over sektoren, efter at de største aktører i landet fik et betydeligt hop i køretøjsleverancer gennem juni

Stemningen over for elbilsektoren blev også styrket af Tesla Inc (NASDAQ: TSLA), som registrerede et rekordstort antal køretøjsleverancer i andet kvartal.

Hongkong-noterede aktier i Li Auto Inc (HK:2015), Nio Inc (HK:9866) og XPeng Inc (HK:9868) steg mellem 7 % og 14 % ved middagshandlen, hvilket skubbede det bredere Hang Seng-indeks op næsten 2 %.

XPeng (NYSE: XPEV) var den bedste performer blandt partiet og steg 13,6 %, efter at firmaet registrerede et hop på næsten 15 % måned-til-måned i juni-leverancer, mens Li Auto (NASDAQ: LI) havde rekordleverancer i juni.

Nio (NYSE: NIO) oplevede et hop på omkring 75 % i leveringer i juni i forhold til måneden før.

BYD (HK:1211), som bakkes op af Berkshire Hathaway (NYSE: BRKa), så sit salg næsten fordobles i juni. Firmaets aktier i Hong Kong steg 3,4 pct.

Opgangen i kinesiske leverancer kommer efter flere måneders efterslæbende salg og afspejler også den øgede konkurrence på markedet som følge af en priskrig tidligere i år. Prisnedsættelser fra Tesla havde udløst lignende tiltag fra både elbiler og traditionelle bilproducenter i et forsøg på at erobre kinesiske markedsandele.

Tesla sagde søndag, at de leverede omkring 466.000 køretøjer i andet kvartal, langt mere end Wall Streets skøn for 448.350 leverancer. Mens den amerikanske bilproducent ikke offentliggør separate kinesiske salgstal, har data fra China Passenger Car Association vist et konsekvent hop i salget på fastlandet i år.

Salget af kinesiske elbiler har været blandt de få lyspunkter i den asiatiske økonomi i år, efter at være steget konsekvent i løbet af de sidste par måneder på trods af en afmatning i de fleste andre facetter af økonomien. Det samlede bilsalg er også faldet på verdens største bilmarked.

Men dette inviterede til en række regeringsforanstaltninger, der sigtede mod at støtte bilsektoren, hvor Beijing for nylig afslørede en skattefradrag på 72 milliarder dollars for elbiler.

Source: https://buystocks.co.uk/news/chinese-ev-stocks-rally-as-june-deliveries-spike/