Home » News » Kinesiske digitale valutaaktier stiger midt i nye bestræbelser på at fremme e-CNY

Kinesiske digitale valutaaktier stiger midt i nye bestræbelser på at fremme e-CNY

News Team

SHANGHAI/SINGAPORE, 24. april (Reuters) – Kinesiske digitale valuta-relaterede aktier sprang mandag i et svagt bredere marked, midt i de seneste foranstaltninger, som Kina tager for at fremme brugen af sin egen centralbanks digitale valuta (CBDC), den digitale yuan.

Changshu, en underordnet by til Suzhou i den østlige Jiangsu-provins, vil betale embedsmænd og andre statsansatte løn i digital yuan fra maj, rapporterede statsmediet Securities Times søndag.

“Udviklingen markerer det seneste forsøg, Kina gør for at promovere sin e-CNY,” sagde Dan Wang, cheføkonom i Hang Seng Bank China, med henvisning til den digitale yuan.

Kina har været førende blandt lande, der udvikler CBDC – digitale tokens udstedt af centralbanker, selvom adoption stadig er i de tidlige stadier.

Aktierne i Global Infotech Co (300465.SZ) steg 13% ved middagstid, Chutian Dragon Co (003040.SZ) steg 8%, mens Newland Digital Technology Co (000997.SZ) og Northking Information Technology Co (002987.SZ) også steg .

I modsætning hertil faldt benchmark-indekset (.CSI300) med 0,4 % på grund af vedvarende bekymring over Kinas økonomiske opsving.

“Brug af e-CNY til at betale løn vil hjælpe med at popularisere den digitale valuta,” sagde Wang Pengbo, senior finansanalytiker hos konsulentfirmaet BoTong Analysys.

En person på en offentlig skole i Changshu sagde, at hun havde modtaget transporttilskud i e-CNY siden oktober. To andre statsansatte i andre dele af Suzhou sagde, at de havde modtaget e-CNY som løn siden sidste år.

Men de tre personer sagde alle, at de ikke finder passende scenarier til at bruge den digitale yuan i deres dagligdag.

“Når jeg har modtaget min løn i e-CNY, dækker jeg den altid med det samme til traditionel yuan,” sagde Yang, en læge, der arbejder på et Suzhou-hospital.

“Jeg ved ikke, hvordan jeg skal bruge det, for at være ærlig, ingen købmand omkring mig modtager digital yuan,” sagde Yang til Reuters og gav kun sit efternavn, da hun ikke er autoriseret til at tale med medierne.

Kilde: https://buystocks.co.uk/news/chinese-digital-currency-stocks-surge-amid-new-efforts-to-promote-e-cny/