Home » News » Frygten for en indtjening recession er overdrevet, og investorer bør ikke gå i panik med at sælge, da aktier vil holde sig fint, siger BMO-chefstrateg

Frygten for en indtjening recession er overdrevet, og investorer bør ikke gå i panik med at sælge, da aktier vil holde sig fint, siger BMO-chefstrateg

News Team

En recession i virksomhedernes indtjening er på vej, og overskuddet trækker sig tilbage fra rekordhøje niveauer. Men det sætter ikke en recession i sten for verdens største økonomi, og store aktier kan presse igennem for at levere solide afkast, ifølge den øverste investeringsstrateg hos BMO Capital Markets.

“Frygten for indtjening recession kan være overdrevet,” Brian Belski, BMO’s chefinvesteringsstrateg, i et forskningsnotat offentliggjort i denne uge. En indtjening recession ses som to på hinanden følgende kvartaler med faldende virksomhedsoverskud.

“Mange investorer er bekymrede for, at en indtjening recession væsentligt vil hæmme markedsperformancen i de kommende måneder og uundgåeligt udmønte sig i en økonomisk recession senere på året. Vores arbejde viser dog, at disse konklusioner ikke nødvendigvis er nøjagtige,” sagde han.

Indtjeningsrapporter er væltet ind fra virksomheder, herunder Tesla og Netflix og store banker som JPMorgan Chase og Goldman Sachs. I næste uge kommer resultater fra Big Tech med Google-forælder Alphabet, Microsoft og Facebook-forælder Meta på dækket.

BMO sagde, at den første indtjeningsrecession siden 2020 ser ud til at være sandsynlig, med konsensusprognoser, der forudsiger et mellem-encifrede år-til-år indtjeningsfald for første og andet kvartal af 2023. Det ville komme efter, at S&P 500-virksomheder havde registreret et år-over-år. kvartalsvise tab på over 4 % i fjerde kvartal sidste år.

“Når det er sagt, er vores syn på indtjeningsudsigterne ikke så alvorlige og pessimistiske som mange investorer, vi taler med,” sagde Belski og bemærkede, at første kvartals indtjening forventes at repræsentere den laveste forandringsrate. Han sagde, at det skulle efterfølges af vækstacceleration i andet halvår af dette år og derefter tocifret ekspansion for indtjening pr. aktie i hele 2024.

BMO sagde, at dens foretrukne metode til måling af profitcyklusser – en efterfølgende fire kvartalsbasis – S&P 500 anslås at have lave encifrede tab fra og med andet kvartal af dette år. Disse tab er “intet i nærheden af dem, der blev set under pandemien,” sagde Belski.

Indtil videre for første kvartals indtjeningssæson har 18 % af S&P 500-selskaberne offentliggjort resultater, og 76 % har leveret en indtjening pr. aktie, der toppede analytikernes forventninger, ifølge FactSet. Denne sats er lige under det femårige gennemsnit på 77 %, men højere end det 10-årige gennemsnit på 73 %.

Belski sagde også at huske på, at indtjeningssammenligninger i 2023 år over år står over for hindringen i 2002’s rekordniveauer for kvartalsindtjening pr. aktie. “Når man måler nuværende bottom-up EPS-tal i forhold til to år før, er indtjeningsvækstraterne for hvert kvartal i 2023 klart positive.”

I løbet af 2022 ramte virksomhedens rentabilitet en rekord på 2 billioner USD.

Recession ur

Mens Corporate Americas overskud kan være mindre, betyder ankomsten af en indtjening recession ikke nødvendigvis, at en recession for den amerikanske økonomi er nært forestående, sagde BMO.

Den fandt, at fire af de sidste syv indtjeningsrecessioner ikke faldt sammen med økonomiske recessioner. Indtjening recessioner fandt sted i løbet af 1985 til 1987; 1998; 2012 til 2013; og medio 2015 til og med tredje kvartal af 2016.

Inden for disse perioder var seks det højeste antal kvartaler med på hinanden følgende fald i indtjeningen fra år til år.

Investeringsbankenheden i Bank of Montreal fandt også ud af, at amerikanske aktier har “holdt sig ret godt” i månederne efter en indtjeningstilbagegang og i varigheden af fortjenestefaldet.

S&P 500 under 16 profit recessioner siden 1948 steg med 5,9% i gennemsnit i de seks måneder efter to kvartaler med fortjenestefald, med gevinster opstået 75% af tiden, sagde Belski. Det gennemsnitlige prisafkast voksede til 7,4 %, når der ses bort fra perioder, hvor der også indtraf en økonomisk recession.

“Gevinster var også almindelige under varigheden af disse indtjeningsrecessioner, hvor S&P 500 kun viste tab fire gange, og det gennemsnitlige årlige prisafkast var 21,7 %,” sagde han.

S&P 500 i år er steget med mere end 7 % og var omkring 19 % højere fra sit laveste bjørnemarked på 3.491,58 i oktober, på tærsklen til et tyremarked.

Kilde: https://buystocks.co.uk/news/fears-of-an-earnings-recession-are-overblown-and-investors-shouldnt-panic-sell-as-stocks-will-hold-up-fine-bmo-chief-strategist-says/