Home » News » Europæiske markeder lukker højere efter amerikanske inflationsdata; FTSE 100 rammer 10 måneders højde.

Europæiske markeder lukker højere efter amerikanske inflationsdata; FTSE 100 rammer 10 måneders højde.

News Team

De europæiske markeder lukkede højere tirsdag, da globale investorer fordøjede den seneste amerikanske inflationsrapport.

Stoxx 600-indekset lukkede 1 %, hvilket forlængede morgenens stigninger. Sektorer sluttede for det meste sessionen i grønt, med biler steget 2,4%, mens forsyningsselskaber faldt 1,2%.

Det FTSE 100 ramte et 10-måneders højeste tirsdag og steg mere end 1,2 % i eftermiddagshandlen, da aftagende lønvækst gav håb om rentenedsættelser.

Amerikanske aktier var højere i tidlige handler, efter at amerikanske inflationsdata kom nogenlunde på linje med forventningerne og banede vejen for yderligere momentum på aktiemarkedet.

Forbrugerprisindekset steg 0,4 % i februar og 3,2 % år over år. Det var i overensstemmelse med økonomernes månedlige prognose, men højere end de 3,1 %, de forventede for det årlige tal, ifølge Dow Jones-konsensus.

Stigningen i januars CPI-tal raslede markederne og fik Fed-embedsmænd til at skifte deres retorik til en mere forsigtig tone om lempelse af politik. Den nuværende markedsprissætning indikerer, at Fed ikke vil sænke renten på mødet den 19.-20. marts eller mødet den 30. april til 1. maj.

Lindsay James, investeringsstrateg hos Quilter Investors, sagde, at tallene for februar ville give “lidt yderligere tryghed” for en forsigtig og dataafhængig Federal Reserve.

“Når man også tænker på styrken af de seneste indikatorer, lige fra det stadig solide arbejdsmarked til sunde virksomheders indtjening, ser det ud til, at Fed vil fortsætte med at træde varsomt ved sine næste par pengepolitiske møder,” sagde James i et notat.

“Konsensus er blevet bygget omkring juni, hvilket bringer den første rentenedsættelse, men dagens tal synes usandsynligt at tilføje meget i vejen for sikkerhed til dette.”

I løbet af natten steg markederne i Asien og Stillehavsområdet for det meste, da Japans virksomheders inflationstal for januar var højere end forventet.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-markets-close-higher-following-u-s-inflation-data-ftse-100-hits-10-month-high/