Home » News » Kinas elbiler glider, mens Tesla fortsætter priskrig

Kinas elbiler glider, mens Tesla fortsætter priskrig

14 August 2023 Putem News Team

Aktier i kinesiske elbilproducenter, Xpeng (NYSE:XPEV), Li Auto (NASDAQ:LI) og Nio (NYSE: NIO) er faldet i tidlig handel mandag morgen, efter at den amerikanske konkurrent Tesla (NASDAQ: TSLA) annoncerede yderligere kursnedsættelser til deres Model Y køretøjer.

Tesla annoncerede mandag en reduktion i priserne for sine Model Y langrækkende og ydeevneudgaver i Kina, hvilket reducerede dem med 14.000 yuan (1 yuan = $0,138). Dette skridt følger en række prisnedsættelser siden virksomhedens introduktion af en “priskrig” for elektriske køretøjer i januar.

Evercore ISI-analytikere forudsagde i et forskningsnotat, at sammenlignelige målrettede prisreduktioner kunne ses i USA og Europa.

De seneste nedskæringer kommer også i kølvandet på en opfordring til handling fra den kinesiske bilgigant BYD (OTC:BYDDY) i sidste uge.

Den bedst sælgende bilproducent i Kina fik online opmærksomhed sidste onsdag, efter at bilproducenten opfordrede den kinesiske bilindustri til at slå sig sammen og “nedrive de gamle legender.”

Virksomheden sendte en video til minde om rivaler som Xpeng, Nio og Li Auto, blandt andre.

Videoen gik viralt på kinesiske sociale medier, hvor adskillige rivaler postede noter om beundring.

“Jeg er stolt over Kinas bilindustri!” sagde William Li, CEO for Nio. “Hilsen til BYD!” sagde Li Xiang, administrerende direktør for Li Auto.

I løbet af året har Tesla fortsat med at tilbyde betydelige prisnedsættelser globalt med det formål at sikre sin markedstilstedeværelse. Administrerende direktør Elon Musk har også foreslået, at hans virksomhed vil fortsætte med at sænke priserne, selvom det har en indvirkning på avancerne, idet han hævder, at værdien af Tesla-modeller vil stige, når virksomhedens autonome kørselsprogram er perfektioneret.

Aktierne i XPEV, LI og NIO faldt 1,32%, 3,69% og 6,51% i tidlig handel mandag morgen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/china-evs-slip-as-tesla-continues-price-war/