Home » News » Kinas aktier stiger kraftigt efter fornyet snak om officiel støtte

Kinas aktier stiger kraftigt efter fornyet snak om officiel støtte

News Team
Voldsramte kinesiske aktier sprang til deres største endagsstigning i to år tirsdag, og yuanen steg på en række signaler om, at myndighederne styrker deres vilje til at støtte faldende markeder.
Shanghai Composite (.SSEC) sprang 3,2%, den største daglige stigning siden marts 2022. Handelsvolumen var den højeste siden maj sidste år.
Blue-chip CSI 300 (.CSI300) steg 3,5 % for sin største endagsstigning siden november 2022, og small-cap-indekset (.CSI1000I) med den største stigning siden 2008.

Opsvinget kommer efter, at landets vigtigste indekser sank til fem-års laveste niveau i de seneste sessioner om dysterhed om den sprudlende økonomi og mangel på kraftfulde politiske stimuleringsforanstaltninger som dem, der blev udrullet under tidligere kriser.

Det meste af stigningen skete, da handlende vendte tilbage fra markedernes middagspause efter at have fordøjet en salve af nyttige overskrifter.
Bloomberg News havde rapporteret, at præsident Xi Jinping vil diskutere det kæmpende aktiemarked med finansielle tilsynsmyndigheder. Tilsynsmyndigheder annoncerede også yderligere begrænsninger på short selling, og statsinvestorer sagde, at de udvidede deres aktiekøbsplaner.
“(Det er) stadig langt fra overbevisende, men du holder op med at gå i panik, når politikerne begynder at gå i panik,” sagde Nick Ferres, investeringschef hos Vantage Point Asset Management i Singapore, som for nylig har været køber.
Udlændinges nettokøb på 12,6 milliarder yuan (1,75 milliarder dollars) var årets hidtil største endagsrush.

I Hong Kong steg Hang Seng (.HSI) med 4 % for sin største fremgang i seks måneder, og nedslåede darlings på markedet førte an, med Hang Seng tech-indekset (.HSTECH) op 6,8 % i den største stigning i mere end et år.

Online-giganter og Alibaba (9988.HK) og JD.com (9618.HK) var blandt de bedste resultater med gevinster større end 7,5%. Udvikler Longfor (0960.HK) steg 10%, ligesom Country Gardens ejendomsserviceafdeling (6098.HK).

På fastlandet sundhedsaktier (.CSIHCSI) en stigning på 8 %, kunstig intelligens-aktier (.CSI930713),  en stigning på 7,4 %, og nye energiaktier (.CSI399808) en stigning på 6,3 %, var store vindere.
Selv tidligere frit faldende small caps steg 7 %.
“Nyhedsflashen om præsident Xi, der taler med finansielle tilsynsmyndigheder om aktiemarkedet … det er også et andet signal om, at præsidenten selv tager denne sag alvorligt,” siger Khoon Goh, leder af Asien-forskning hos ANZ.
Bloomberg sagde, at China Securities Regulatory Commission ikke reagerede på anmodninger om kommentarer til sin rapport, som sagde, at regulatoren planlagde at opdatere topledere om markedstilstanden så snart som tirsdag.

Yuanen, som er blevet understøttet af stærkere end ventet centralbankguidning i de seneste dage, var også på vej op og steg fra mandagens tre ugers laveste niveau til 7,1865 per dollar.

USA-noterede aktier i kinesiske e-handelsfirmaer Alibaba (NYSE: BABA), JD.com og PDD Holdings (PDD.O) steg mellem 4,4 % og 5,6 % i førmarkedshandel tirsdag, mens de 4,09 mia. iShares China Large-Cap ETF (FXI.P) klatrede næsten 4%.
Men nogle analytikere sagde, at alt, hvad der så ud til at understøtte markedsafvisningen, var køb fra statsstøttede investorer, kaldet “nationalholdet”, ikke en pludselig vending af investorernes stemning, med få tegn på, at politikerne snart ville handle for at løse strukturelle økonomiske problemer som f.eks. efterspørgsel og deflationspres.

Statsfonden Central Huijin Investment sagde tirsdag, at den udvidede omfanget af de midler, den køber, og vil øge indkøbet yderligere, set som en bred – om end kortsigtet – støtte.

“Jeg vil sige, at den slags foranstaltninger var nødvendige for at understøtte investorernes stemning, så de første reaktioner var alle positive,” sagde SMBC-økonom Ryota Abe.
“Men de økonomiske fundamentale forhold forbliver uændrede. Så længe markederne har grundlæggende bekymringer om realøkonomien, vil de mange meddelelser kun forblive effektive på kort sigt.”
($1 = 7,1894 kinesiske yuan renminbi)

Source: https://buystocks.co.uk/news/china-stocks-rebound-sharply-on-renewed-talk-of-official-support/