Home » News » Clocktowers chefstrateg siger, at kinesiske aktier sandsynligvis vil stige 10% til 15% herfra

Clocktowers chefstrateg siger, at kinesiske aktier sandsynligvis vil stige 10% til 15% herfra

News Team

Kinesiske aktier vil sandsynligvis stige med mindst 10 % i de kommende dage, da myndighederne signalerer en samordnet støtteindsats, sagde Marko Papic, partner og chefstrateg hos Clocktower Group.

Papic pegede især på Bloombergs rapport tirsdag om, at Kinas præsident Xi Jinping skulle modtage en briefing fra finansielle tilsynsmyndigheder om det seneste aktiemarkedssalg. Rapporten, der citerer kilder, sagde, at mødet kunne have fundet sted allerede tirsdag.

Den kinesiske værdipapirtilsynsmyndighed har udsendt flere offentlige erklæringer i de seneste dage med det formål at styrke investorernes tillid, herunder meddelelser om statsstøttede køb.

“Hvis du er villig til at mødes for at hjælpe med aktier, hvorfor ville [you] så ikke gøre noget for at hjælpe med at stabilisere væksten?” sagde Papic.

Han tilføjede, at det ville være “meget mærkeligt, hvis kineserne fokuserede på at stabilisere aktier, ikke den grundlæggende makroøkonomi.”

Beijing har indtil videre afholdt sig fra storstilet stimulans. Spændinger med USA, et svagere end forventet opsving fra pandemien og et fald på ejendomsmarkedet har imidlertid sendt forbrugernes stemning til næsten rekordlave niveauer.

National Financial Regulatory Administration og China Securities Regulatory Commission reagerede ikke umiddelbart på CNBCs anmodninger om kommentarer.

Det kinesiske fastlandsaktier handlede for det meste højere onsdag, efter stigninger tirsdag. Shanghai-sammensætningen havde mandag ramt et lavpunkt i fem år.

“Vi har måske set en bund i investorstemningen,” sagde Papic i et telefoninterview onsdag.

Et “10% til 15% stigning i kinesiske aktier er sandsynligt i de kommende handelsdage,” sagde han. “Taktiske spil til bundfisk, dette kan give mening.”

Det er et skift i Clocktowers syn fra blot sidste uge, da det fortalte investorer at “afstå fra bundfiskeri.”

Papic sagde, at han har været bearish på kinesiske aktier i de sidste 12 måneder, og udelukkede ikke muligheden for, at det seneste rally “kunne være et dødt kattespring.” Udtrykket refererer til et lille, kort opsving, der efterfølges af en fortsættelse af en nedadgående trend.

“Men jeg tror, at den kendsgerning, at den kinesiske regering er villig til at støtte aktier og støtte økonomien gennem finanspolitik, ikke er meget af et ideologisk spring,” sagde han. “Jeg tror, de bevæger sig i den rigtige retning.”

Clocktower siger, at det er en alternativ asset management platform. Det hjælper også med at implementere udenlandsk kapital i Kina.

Kinesiske aktier er stadig nede for året indtil videre, efter et 2023 præget af tab.

Papic sagde, at en faktor i markedsudsalget i år var, at Xi og andre kinesiske topembedsmænd holdt et møde i midten af januar, der indikerede, at Beijing ville fokusere sin anti-korruptionsindsats på den finansielle sektor.

Venter på flere detaljer

Det kinesiske fastlands aktiemarkeder er indstillet til at lukke fredag for det ugelange månenytår og genåbne mandag den 18. februar. Hongkong-børsen er lukket den 12. og 13. februar på grund af helligdagen.

Det er stadig uklart, i hvilket omfang de kinesiske myndigheder er i stand til og villige til at handle.

Jeremy Stevens, Asien-økonom hos Standard Bank, sagde i et notat onsdag, at “lignende indgreb i 2015 ikke nåede deres mål.”

Den sommer oplevede aktierne på det kinesiske fastland et markant dyk, som de endnu ikke er kommet sig over.

“Det er værd at huske på, at kinesiske aktier i august 2015 led deres mest drastiske fire-dages nedtur siden 1996 på grund af frygt for, at regeringen måske skulle trække sine markedsstøttestrategier tilbage,” sagde Stevens.

Med et blik fremad sagde han, at “Kinas økonomiske vækst forventes at fortsætte med at glide uden sidste års understøttende basiseffekter, og markederne vil nøje følge med, når politiske beslutningstagere sætter et vækstmål og politisk fokus på den nationale folkekongres i marts.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/clocktowers-chief-strategist-says-chinese-stocks-will-likely-rally-10-to-15-from-here/