Home » News » Kinas aktier ender højere, da centralbanken sænker styringsrenten

Kinas aktier ender højere, da centralbanken sænker styringsrenten

News Team

Kinas aktier sluttede højere tirsdag, da dens centralbank annoncerede en rekordnedsættelse af en benchmark-udlånsrente i et forsøg på at sætte skub i den kriseramte økonomi.

Børserne i Shanghai og Shenzhen var livlige mandag efter månenytåret, hvilket førte til fremgang på de fleste asiatiske markeder takket være et ferieløft, der skubbede udgifterne til over niveauerne før pandemien.

Men begge var nede i den tidlige handel tirsdag, da People’s Bank of China meddelte, at den sænkede den femårige prime rate (LPR), der bruges til at prissætte realkreditlån, fra 4,2 til 3,95 procent. Markederne tikkede op ved slutningen.

Beijings tiltag er beregnet til at samle aftagende vækst og modvirke rentestigninger i andre store økonomier, da verdens næststørste økonomi kæmper mod en længerevarende ejendomssektorkrise og en global afmatning.

Den kinesiske centralbanks tiltag, der havde til formål at skubbe kommercielle banker til at yde mere kredit til bedre priser, var den største reduktion, siden nøgle-LPR blev fornyet i 2019, rapporterede Bloomberg.

Mens rentenedsættelsen kan give lindring, foreslog Stephen Innes fra SPI Asset Management at styre forventningerne.

“Regeringen vil sandsynligvis prioritere stykvise foranstaltninger frem for at implementere væsentlige finanspolitiske stimuluspakker,” sagde han.

“Denne forsigtige tilgang afspejler et skift væk fra den tidligere ‘vækst for enhver pris’-model, hvor der i øjeblikket er lagt vægt på at opnå teknologisk selvforsyning og sikre makrofinansiel stabilitet.”

Med de amerikanske markeder lukket mandag på grund af en helligdag, kigger investorer på store kommende indtjeningsrapporter samt politiske mødereferater fra den amerikanske centralbank og den europæiske centralbank, der kan give indsigt i håbet om rentenedsættelser.

“Markederne har tilpasset sig tanken om, at rentenedsættelser ville komme senere og sandsynligvis være mindre vigtige end det, der oprindeligt var prissat,” siger Vincent Juvyns, global markedsstrateg for JPMorgan Asset Management, til Bloomberg Television.

Data udgivet fredag viste en større end forventet stigning i de amerikanske engrospriser, hvilket knuste håbet om en tidlig rentenedsættelse fra Fed.

I Asien steg aktierne i Tokyo og Hong Kong ved åbningen tirsdag, hvor investorerne afventede yderligere retning fra Wall Street.

“Det japanske marked forventes at bevæge sig i et snævert område i dag, da det amerikanske marked var lukket på grund af en ferie, så der er mangel på nye spor,” sagde senior markedsanalytiker Toshiyuki Kanayama fra Monex.

Tokyo-aktierne lukkede lavere, og Sydney, Seoul og Wellington faldt også.

Den anglo-australske minegigant BHP rapporterede om et fald på 86 procent i halvårsresultatet, ramt af en nedskrivning af dets nikkelaktiver og omkostninger relateret til en brasiliansk minekatastrofe i 2015.

London og Frankfurt åbnede lavere, mens Paris steg lidt.

Source: https://buystocks.co.uk/news/china-shares-end-higher-as-central-bank-cuts-key-rate/