Home » News » Europæiske aktier blandet; Barclays skinner efter overhaling, aktietilbagekøb

Europæiske aktier blandet; Barclays skinner efter overhaling, aktietilbagekøb

News Team

De europæiske aktiemarkeder handlede på en blandet måde tirsdag, da investorerne fordøjede en større end ventet nedsættelse af Kinas benchmark-udlånsrente midt i vedvarende bekymringer om aftagende vækst, mens Barclays steg i vejret efter at have annonceret en strategisk revision.

Klokken 03:05 ET (08:05 GMT) handlede DAX-indekset i Tyskland 0,1 % lavere, FTSE 100 i Storbritannien faldt 0,1 %, mens CAC 40 i Frankrig handlede 0,1 % højere.

Kina annoncerer rentenedsættelse for at støtte ejendomsmarkedet

Stemningen er fortsat svag i Europa tirsdag, da investorerne fortsatte med at bekymre sig over aftagende økonomisk vækst og bekymrede sig om, at Den Europæiske Centralbank, såvel som den amerikanske centralbank, vil holde renten på forhøjede niveauer i længere tid, end det så ud til at være sandsynligt i begyndelsen af året .

Beslutningen fra People’s Bank of China tidligere tirsdag om at sænke sin 5-årige prime-rente for lån, som bruges til at bestemme realkreditrenter, med 25 basispoint større end forventet til 3,95 %, har givet en vis støtte, men det har også de vanskeligheder, den asiatiske gigant har på sit vigtige ejendomsmarked.

Den europæiske økonomiske dataliste ser udgivelsen af december-tal for euroområdets løbende poster, men de fleste øjne vil sandsynligvis være rettet mod udgivelsen af forhandlede løndata for fjerde kvartal i betragtning af den betydning, som ECB har lagt på lønvækst som sine forsøg på at begrænse inflationen.

Barclays annoncerer aktietilbagekøb samt strategisk revision

Barclays (LON: BARC) var i søgelyset tirsdag, hvor aktien steg med 6 %, efter at den britiske långiver rapporterede et nettotab i fjerde kvartal på £111 millioner ($1 = $1,2591), mens de annoncerede en omfattende strategisk revision, inklusive betydelige omkostningsbesparelser, salg af aktiver og en reorganisering af sine forretningsdivisioner.

Forbuddet forsødede puljen ved også at annoncere et yderligere aktietilbagekøb på £1 milliard, mens det lovede at returnere £10 milliarder til aktionærerne mellem 2024 og 2026 gennem udbytte og aktietilbagekøb.

InterContinental Hotels Group (LON: IHG) aktien faldt med 0,4 % på trods af, at selskabet oplyste, at det forventer at returnere mere end 1 milliard dollars til aktionærerne i år, inklusive 800 millioner dollars i aktietilbagekøb, efter at have rapporteret et stærkt resultat i 2023.

Bilsektoren vil sandsynligvis også være i fokus, efter data viste, at salget af nye biler i EU steg 12,1 % år-til-år i januar, hjulpet af tocifret vækst i Tyskland og Italien.

Råolie er stadig tæt på tre ugers højder

Oliepriserne handlede på en afdæmpet måde tirsdag tæt på tre ugers højder, da handlende fordøjede den kinesiske rentenedsættelse samt de igangværende geopolitiske spændinger i Mellemøsten.

Ved 03:10 ET handlede de amerikanske råoliefutures 0,1 % lavere til 78,36 USD pr. tønde, mens Brent-kontrakten faldt 0,1 % til 83,50 USD pr. tønde. Der var ingen afregning for den amerikanske kontrakt mandag på grund af en helligdag.

Priserne forblev understøttet af vedvarende bekymringer over forsyningsafbrydelser i Mellemøsten, selv da USA opfordrede til en midlertidig våbenhvile i Israel-Hamas-krigen, der modsatte sig en større jordoffensiv fra dets allierede Israel i byen Rafah i det sydlige Gaza.

Derudover steg guldfutures 0,4 % til $2.032,95/oz, mens EUR/USD handlede 0,1 % lavere til 1,0773.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-stocks-mixed-barclays-shines-after-overhaul-share-buyback/