Home » News » Kina aktierally tager vejret, mens handlende vejer støttetrin

Kina aktierally tager vejret, mens handlende vejer støttetrin

News Team

Kinesiske aktier svingede, da handlende gjorde status over de seneste foranstaltninger til at stabilisere markederne midt i vedvarende økonomiske risici.

Benchmark CSI 300-indekset steg 0,3 % fra handelspausen midt på dagen efter at have skiftet mellem gevinster og tab. Hvis det ender højere torsdag, vil måleren se en fremgang på otte sessioner, den længste sejrsrække siden juli 2020. I Hong Kong steg Hang Seng China Enterprises Index så meget som 0,6 %.

Beijing har tyet til noget kontroversielle foranstaltninger, herunder restriktioner på nettosalg af aktier, hvilket understreger myndighedernes desperation efter at genoplive aktiemarkedet på 8,7 billioner dollars. Mens denne måneds opsving tyder på, at trinene – som inkluderer sandsynlige aktiekøb af statsfonde og en nedkæmpning af kvanthandel – har lagt et gulv under ruten, ser mange det som et teknisk opsving, der kan falde ned, hvis det understøtter taper.

Kina har forbudt store institutionelle investorer at reducere aktiebesiddelser ved åbningen og slutningen af hver handelsdag, rapporterede Bloomberg onsdag. Et sådant strammet greb om handelsaktivitet risikerer at vende populære strategier, der anvendes af hedgefonde og andre institutionelle investorer, og kan yderligere fremmedgøre udenlandske fonde, der allerede har forladt markedet i hobetal.

“På kort sigt bør disse tiltag i det mindste stoppe den nedadgående spiral af markedet,” sagde Kerry Goh, investeringschef hos Kamet Capital Partners Pte. “Maskinledede, store og hurtige transaktioner bør begrænses, så vi ikke forårsager et uventet nedbrud.”

Udenlandske fonde tilføjede 1,6 milliarder yuan (222 millioner dollars) af onshore-aktier gennem handelsforbindelserne med Hongkong fra midten af torsdagen, hvilket øgede beholdningen igen efter at have indsamlet mere end 13 milliarder yuan i den foregående session.

Aktieruten for et par uger siden blev forværret af kvantfonde, der stemplede for at forlade position, ifølge en analyse fra Man Groups fondsmanager Ziang Fang, som sagde i et notat i denne uge, at afviklingen af disse positioner var så massiv, at det ansporede små- cap-aktier til at underperforme med en historisk margin.

Beijing er også begyndt at udarbejde en lov for at fremme udviklingen af den private sektors økonomi. Loven vil fokusere på private virksomheders “kerneanliggender”, herunder beskyttelse af deres ejendomsrettigheder og sikring af iværksætteres interesser, rapporterede statsmedier.

Alligevel indebærer stigende kort interesse for Kina og Hong Kong-aktier midt i denne måneds markedsoptrend, at investorernes sentiment i gennemsnit stadig er forsigtigt, skrev Morgan Stanley-strateger, herunder Gilbert Wong og Laura Wang, i et notat med henvisning til IHS Markit-data.

Source: https://buystocks.co.uk/news/china-stock-rally-takes-breather-as-traders-weigh-support-steps/