Home » News » Japanske aktier ramte 34-års højeste, globale markeder falder til ro før amerikansk inflation

Japanske aktier ramte 34-års højeste, globale markeder falder til ro før amerikansk inflation

News Team

Japanske aktier nåede onsdag det højeste niveau i 34 år, mens globale aktier, dollar og obligationer holdt stabile før amerikanske inflationsdata torsdag.

Bitcoin stabiliserede sig efter spiking, da et uautoriseret indlæg fra US Securities and Exchange Commissions X-konto sagde, at det havde godkendt bitcoin-børshandlede midler.

Japanske Nikkei – som havde sit bedste år i et årti i 2023 – klatrede 2% til at nå over 34.000 for første gang siden 1990. Eksportører førte anklagen, hjulpet af en opblødning af yen, efter data viste, at japanske reallønninger faldt i en 20. måned i November.

“Japan er virkelig interessant,” sagde Duncan MacInnes, investeringsdirektør hos det britiske firma Ruffer. “Problemerne har været corporate governance, som helt sikkert er i bedring, (og) det har haft en tendens til at være et meget cyklisk marked, så det bliver særligt hårdt ramt, når markedet vender ned.”

Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks var fladt i den tidlige handel, mens Storbritanniens FTSE 100 var 0,19 % lavere, og Tysklands DAX-indeks steg 0,2 %.

Futures for den amerikanske S&P 500 steg 0,19 %, efter at indekset faldt 0,15 % tirsdag, da investorerne ventede på inflationstallene og på starten af selskabets indtjeningssæson. Nasdaq 100 futures var 0,37 % højere.

De amerikanske og europæiske markeder steg kraftigt i slutningen af 2023, da inflationen afkølede hurtigere end forventet, og centralbankerne slog en blødere tone an, hvilket tilskyndede investorer til at satse på store rentenedsættelser i år.

Optimismen omkring faldende låneomkostninger er aftaget lidt i januar, og S&P 500 er indtil videre faldet omkring 0,3 % efter at have steget 24 % sidste år.

Indekset, der følger den amerikanske dollar, var fladt. Den amerikanske valuta er steget omkring 2 %, siden den nåede et lavpunkt på fem måneder i slutningen af december.

Bitcoin var sidst faldet 1,3 % til $45.540 efter at have steget så højt som $47.897 på de falske rapporter om ETF-godkendelser. SEC sagde, at det endnu ikke havde godkendt en spot bitcoin ETF, og at nogen havde adgang til dens X sociale mediekonto uden tilladelse.

INFLATION I FOKUS

Den afgørende begivenhed for markederne i denne uge er inflationsdata for det amerikanske forbrugerprisindeks torsdag, som kan få handlende til at justere deres satsninger på rentenedsættelser.

Økonomer adspurgt af Reuters ser en år-til-år inflation på 3,2 % i december, op fra 3,1 % i december. Men de mener, at kerneinflationen sandsynligvis faldt til 3,8 %, det laveste siden midten af 2021, fra 4 %.

Rentefutures prissætter omkring 140 basispoint af amerikanske rentenedsættelser i år. Sandsynligheden for en flytning i marts er blevet reduceret noget til stadig høje 68 %.

“Markedspriserne… er kommet en lille smule foran sig selv,” fortalte Jeff Klingelhofer, co-head of investments og administrerende direktør hos Thornburg Investment Management, til journalister på et outlook-opkald onsdag.

“Hvis man ser på historien – fem (25 bp) nedskæringer er meget i overensstemmelse med en recession, men markederne prissætter ikke en recession.”

Benchmark 10-årige statsrenter faldt senest 3 basispoint i europæisk handel onsdag til 3,991 %. De bevæger sig omvendt til priserne og er steget i år efter et dyk i november og december.

Geopolitiske spændinger var også på radaren, da forstyrrelser i Rødehavet og en produktionsnedgang i Libyen hævede oliepriserne, og et valg truer i Taiwan.

Futures på Brent-råolie steg 1,9 % tirsdag og steg 0,4 % til 77,91 USD pr. tønde tidligt onsdag. [O/R]

Euroen steg 0,14% til $1,095, mens dollaren var 0,3% højere over for yenen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/japan-stocks-hit-34-year-high-global-markets-calm-before-us-inflation/