Home » News » Japan fører fremgang i asiatiske aktier før Powell vidnesbyrd.

Japan fører fremgang i asiatiske aktier før Powell vidnesbyrd.

News Team

Nikkei 225 aktiegennemsnittet steg til en rekord, hvilket udvidede årets gevinster til mere end 23 %. Aktieindekser i Australien steg også, sammen med amerikanske aktiefutures, efter at S&P 500 lukkede 0,1 % op mandag for at sætte sit 35. rekord nogensinde i år. Aktierne på det kinesiske fastland og Hongkong faldt, mens dollaren steg højere over for de fleste store peers.

Traders er fokuseret på Powells vidnesbyrd, der begynder på tirsdag for at få vejledning om Federal Reserves udsigter. Han står over for pres fra lovgivere, der bliver utålmodige efter rentenedsættelser og andre, der er utilfredse med Feds seneste plan om at øge kapitalkravene til Wall Street-långivere. Markederne prissætter chancen for to rentenedsættelser i år, med en chance på omkring 70 % for den første i september, ifølge swaps-data udarbejdet af Bloomberg.

“Med de seneste tegn på blødere vækst og arbejdsmarked vil markederne nøje følge med, om Powell giver nogle hints om tidspunktet for rentenedsættelser,” sagde Carol Kong, en strateg hos Commonwealth Bank of Australia i Sydney. “Markedspriserne for en nedskæring i september kan stige, og den amerikanske dollar kan falde yderligere, hvis Powells kommentarer opfattes som duede.”

I Kina ser investorerne frem til et af landets største årlige politiske møder, der nærmer sig i næste uge. Der er også usikkerhed om centralbankens nye likviditetsoperationer, der blev afsløret mandag, hvor lovgiverne har strammet grebet om renten og taget større kontrol over de kortsigtede låneomkostninger. Investorer læser tiltaget, som om PBOC lige hævede renten, hvilket udløste et udsalg på obligationsmarkedet.

Kinas CPI for juni skal udkomme onsdag med analytikere undersøgt af Securities Daily, der forventer, at det vil stige fra for et år siden på grund af stigninger i priserne på svinekød.

I Australien blev forbrugerpessimismen dybere i juli, da husholdningerne var bekymrede over udsigten til yderligere rentestigninger, hvor inflationen viste sig at være mere klæbrig end forventet. Australske obligationer afspejlede mandagens statsobligationer, med kortere obligationer, der underperformede længere.

Lang skævhed

Obligationsmarkederne ser ud til at begynde den bagerste halvdel af 2024 med en lang skævhed, da økonomiske data svækkes, når rentenedsættelserne nærmer sig i efteråret, ifølge Thomas Tzitzouris hos Strategas. På trods af den lange positionering er der foreløbige tegn på, at shorts vender tilbage, sagde han.

“Når vi nedbryder positioneringsdataene, ser vi et marked, der på trods af at det viser en lang bias i forventning om nedskæringer, ikke er helt overbevist om, at dette vil ske med shorts, der langsomt vender tilbage til markedet,” sagde Tzitzouris.

S&P 500 toppede 5.570 i mandags forud for Powells vidnesbyrd og som handlendes position for indtjening fra nogle af de største amerikanske banker, som uofficielt starter rapporteringssæsonen for andet kvartal fredag. Forventningerne til sæsonen er stigende. Analytikernes opgraderinger til overskudsestimater har været større end nedjusteringer, mens prognoserne for 12-måneders forward-indtjening er på et rekordhøjt niveau.

John Stoltzfus hos Oppenheimer Asset Management sagde, at robuste indtjeningsudsigter og en robust økonomi kunne understøtte højere værdiansættelser. Han hævede sit S&P 500-mål ved årets udgang til 5.900. Hos Goldman Sachs Group Inc. siger Scott Rubner, at baren for virksomhedernes resultater er høj – med høje forventninger allerede indbagt.

“Når indtjeningssæsonen starter i denne uge, bør investorerne være parate til at se noget “hadsel”, men markedet vil sandsynligvis stige op igen, når virksomhederne genoptager tilbagekøbene,” sagde Mark Hackett hos Nationwide.

Inden for råvarer var olien lidt ændret efter et to-dages fald, da orkanen Beryl så ud til at være mindre tilbøjelig til at udgøre store forstyrrelser på rå infrastruktur i Texas. Guldet stabiliserede sig efter at være faldet mest i to uger i mandags.

Source: https://buystocks.co.uk/news/japan-leads-gains-in-asian-stocks-before-powell-testimony/