Home » News » Investorer ser stadig blå himmel forude for europæiske rejseaktier, mens boomet aftager

Investorer ser stadig blå himmel forude for europæiske rejseaktier, mens boomet aftager

News Team

Europæiske rejseaktier snublede ind i en vis overskudsoptagelse, da indtjeningssæsonen startede og ekstremt vejr ramte i juli, men mange investorer satser på relativt attraktive værdiansættelser, og solid efterspørgsel vil blive ved med at støtte sektoren.

Et indeks over europæiske rejse- og fritidsaktier er steget med 33 % i løbet af det sidste år, og slog endda markedsfavoritter som luksus og forsvar og kørte over 23 procentpoint foran det bredere marked.

Indekset er faldet en smule fra toppene i maj, men er stadig en af de bedste resultater i år, takket være skarpere prisstigninger på varer som flybilletter og hotelpriser, da COVID-19-begrænsningerne blev udfaset forud for sommerferien.

“For mange mennesker er pandemien nu forbi, og nu er det tid til at rejse langt hjemmefra,” sagde Corinne Martin, fondschef hos Ofi Invest i Paris.

Flyselskaber, krydstogtoperatører og hotelejere har været nøglemodtagere, men det har også fly- og motorproducenter. Opsvinget i langdistanceflyvning hjalp Rolls-Royce (LON: RR) med at løfte sine prognoser for hele året og sendte sine aktier op over 20 % onsdag.

Antallet af restriktionsfrie lande er tredoblet på et år til over 180, og internationale turistankomster nærmer sig på præ-panademiske niveauer, ifølge data fra World Tourism Organization. Europa er blandt de regioner med størst fremgang.

Det tidspunkt, hvor Kina annoncerede afslutningen af sundhedsrestriktioner i 2022, var sandsynligvis det bedste tidspunkt at hoppe ind i rejseaktier på. STOXX-rejseindekset steg 20 % i årets første kvartal, det meste siden udrulningen af COVID-vacciner i sidste kvartal af 2020, hvor det steg 29 %.

Handlende ser stadig flere muligheder forude, selvom markederne står over for voksende makrousikkerhed, og Europa kæmper med ekstremt vejr.

Modvind, som kinesiske rejsende står over for, såsom forsinkelser af paslevering og dyre priser, bør gradvist udjævnes, sagde Ofis Martin. OL i Paris og UEFA-EM i fodbold i Tyskland næste år vil også understøtte væksten.

“De globale industriudsigter ser gode ud for 2024, men der er sandsynligvis mindre plads til gode overraskelser,” sagde Martin.

“Forretningsrejser har stadig plads til at indhente, men er også meget følsomme over for en økonomisk afmatning.”

Goldman Sachs forventer betydelige opgraderinger af konsensusindtjeningsestimater i år. For 2024 vil debatten skifte til holdbarheden af de nuværende tendenser, hvor stigende arbejdsløshed i Storbritannien fører til en afdæmpning af væksten i fritidsefterspørgslen.

FOLK ØNSKER FLERE FERIE

Ryanair (IR:RYA), Europas største flyselskab målt i passagertal, havde rekordoverskud i sidste uge og sagde, at efterspørgslen så robust ud resten af sommeren, selvom den advarede om, at takstvæksten kunne aftage. Det så ingen tegn på en ændring i bookingvaner på grund af hedebølgen i det sydlige Europa.

BofA-analytikere sagde, at Ryanairs prisudsigter var konservative. De forbliver købere, og bemærker, at aktien med 11 gange 2024-indtjening viser en uberettiget rabat og priser ingen vækst.

Investorer er blevet lokket af tegn på, at forbrugerne er blevet ved med at bruge penge på rejser, selvom en leveomkostningskrise har tvunget dem til at skære ned på udgifterne til andre skønsmæssige ting.

“Nu er feriebudgettet ikke længere en variabel familiejustering,” sagde Jerome Schupp, fondsmanager hos Prime Partners i Genève.

Schupp investerede i Visa (NYSE:V) og satsede på kunder, der bruger deres kreditkort i udlandet. Han henvendte sig også til obligationsmarkederne for eksponering mod flyselskaber, lokket af rige afkast og efter kontantopkald fra luftfartsselskaber som Air France (EPA:AIRF) stabiliserede deres finanser.

Amundi small- og midcaps-fondsforvalter Cristina Matti sagde, at deres porteføljer stadig havde mere eksponering mod hotelejere end til flyselskaber, og tilføjede, at hun ville blive overrasket, hvis den aktuelle nyhedsstrøm om vejret førte til enorme aflysninger.

Andrea Scauri, fondsforvalter hos Lemanik, sagde, at flyselskaberne stod over for volatile brændstofpriser og personalestridigheder, så han valgte at spille genvindingen gennem aktier som rejsebureauet Lastminute (F:09B).

“Efter to år med COVID, med smartworking derhjemme, har folk indset, at de gerne vil holde flere ferier. Det virker ret indlysende, at dette er en stærk tendens,” sagde han.

Europæisk rejse- og fritidsindtjening ses stige med 63 % i år og 23 % i 2024, ifølge Refinitiv Datastream. Begge er højere end forventet for det bredere marked.

Source: https://buystocks.co.uk/news/investors-still-see-blue-sky-ahead-for-europe-travel-stocks-as-boom-abates/