Home » News » Indiske aktier registrerer anden ugentlige stigning på energiaktier

Indiske aktier registrerer anden ugentlige stigning på energiaktier

News Team

Indiske aktier steg for anden uge i træk i fredags, ledet af energiaktier, da oliepriserne faldt, selv da de høgagtige bemærkninger fra den amerikanske centralbank igen vækkede rentebekymringer og trak asiatiske kolleger i langdrag.

NSE Nifty 50-indekset (.NSEI) steg 1,01 % for ugen, mens S&P BSE Sensex (.BSESN) steg 0,84 %.

De mere indenlandsk-fokuserede small- (.NIFSMCP100) og mid-caps (.NIFMDCP100) registrerede henholdsvis 3,09 % og 2,89 % ugentlige stigninger, hvilket udgjorde deres bedste uge i to måneder midt i vedvarende detailtilstrømning.

Olie og gas (.NIFOILGAS), den tredjetyngste sektor i Nifty 50, steg 2,53 % for ugen, da råoliepriserne faldt til tæt på $80 pr. tønde.

Blødere oliepriser er positivt for importører af råvaren som Indien såvel som dets oliemarkedsføringsselskaber. Bharat Petroleum Corp(BPCL.NS) steg 6,24% og var blandt de bedste ugentlige vindere på benchmark-indekset.

Pharma-aktierne (.NIPHARM) steg med 4,26 % ugentligt, understøttet af et opgang efter indtjeningen i nøglebestanddele som Lupin (LUPN.NS) og Aurobindo Pharma (ARBN.NS).

Nifty 50 (.NSEI) lukkede fredag 0,15 % højere til 19.425,35, mens Sensex (.BSESN) steg 0,11 % til 64.904,68.

Informationsteknologivirksomheder (IT) (.NIFTYIT), som tjener en betydelig andel af omsætningen fra USA, faldt 0,26 %, efter at Fed-formand Jerome Powell sagde, at centralbanken ikke var overbevist om, at renterne er høje nok til at tæmme inflationen.

“Selv om der er nogle dårlige nyheder, absorberer hjemmemarkederne dem og bevæger sig højere,” sagde Atul Suri, administrerende direktør for Marathon Trends PMS, og tilføjede, at “enhver knæfaldsreaktion på Powells kommentarer kun vil vare i nogle få sessioner”.

“Indiske markeder drives overvejende af den indenlandske investor, som i højere grad accepterer aktier som en aktivklasse,” tilføjede Suri.

Blandt individuelle aktier faldt Hero MotoCorp (HROM.NS) 2,16 % og var den bedste Nifty 50-taber, efter Indiens håndhævelsesdirektorat beslaglagde ejendom til en værdi af 249,5 millioner rupier ($3 millioner) tilhørende selskabets bestyrelsesformand Pawan Munjal i forbindelse med en sag om hvidvaskning af penge .

($1 = 83,3840 indiske rupees)

Source: https://buystocks.co.uk/news/indian-shares-log-second-weekly-gain-on-energy-stocks-boost/