Home » News » Indiens Paytm-aktie taber $2 milliarder efter RBI-ordre, søger CEO at berolige

Indiens Paytm-aktie taber $2 milliarder efter RBI-ordre, søger CEO at berolige

News Team

Aktierne i det indiske Paytm faldt med 20 % for anden dag i træk, efter at bankens bankvæsen blev beordret til at stoppe forretningen og trods forsikringer fra dens administrerende direktør om, at firmaets digitale betalingsapp ville fortsætte med at fungere normalt.

Ruten har slettet omkring 2 milliarder dollars i markedsværdi for Paytm – en virksomhed, der har en lang historie med at være i varmt vand – da den står over for sin største forretnings- og omdømmekrise til dato.

Reserve Bank of India (RBI) sagde, at handlingen blev truffet på grund af Paytm Payments Banks manglende overholdelse af regler og tilsynsbekymringer, som en kilde med viden om sagen sagde havde strakt sig over år.

Paytms bankenhed driver de fleste funktioner i Indiens mest populære digitale betalingsapp, der konkurrerer med f.eks. Walmarts PhonePe og Google. Appen bruges af millioner af brugere til at overføre penge, betale regninger og vedligeholde en digital tegnebog til detailbetalinger.

Den 1. marts, har RBI sagt, vil banken få forbud mod yderligere indbetalinger, kredittransaktioner eller upload af pung. Ingen pengeoverførsler vil heller være tilladt, hvilket betyder, at medmindre Paytm finder en ny bankpartner eller partnere, vil det ikke være i stand til at tilbyde de fleste tjenester på sin app.

Administrerende direktør Vijay Shekhar Sharma har sagt, at partnerskaber med banker “ikke ville være vanskelige at udføre”, og fredag forsøgte han at berolige app-brugere igen.

“Din yndlingsapp fungerer, vil fortsætte med at fungere efter den 29. februar som normalt,” sagde han i et opslag på X.

“For hver udfordring er der en løsning, og vi er oprigtigt forpligtet til at tjene vores nation i fuld overensstemmelse,” tilføjede Sharma.

Torsdag sagde Bhavesh Gupta, præsident og Chief Operating Officer for Paytm, at Paytm forventer at vende tilbage til normaliteten i marts, “hvis ikke tidligere”. Han tilføjede, at virksomheden havde ført drøftelser med RBI, og de har været på den “positive side”.

Siden RBI’s ordre i onsdags, er Paytm-aktierne faldet med deres daglige grænse i to dage i træk og tabt 36% i værdi. De var på 487,2 rupees i fredags, tæt på rekordlave niveauer markeret i 2022, og vurderede virksomheden til 3,7 milliarder dollars.

Mindst fem analytikere skar deres ratings på aktien for at sælge efter RBI-ordren og syv sænkede deres målpriser til mellem 450-750 rupees, viser LSEG-data.

JPMorgan sagde, at RBI’s handling forringer Paytms “profit-puljer, netværkseffekter og troværdighed” og “væsentligt påvirker” dens kernebetalingsvirksomhed, som tegner sig for 59% af dens indtægter.

Et andet offer for RBI-ordren vil være Paytms digitale vejafgiftstjeneste eller FASTag, som brugere ikke vil være i stand til at genopfylde efter den 29. februar, sagde Jefferies og tilføjede, at Paytm har en andel på 17 % af dette marked.

Centralbanken har længe forsøgt at bringe Paytm på linje.

Sidste år idømte den Paytm Payments Bank en bøde på 650.000 USD for manglende overholdelse, inklusive reglerne om “kend din kunde”. I 2022 forhindrede det banken i at optage nye kunder og beordrede en omfattende revision af sine it-systemer.

Dette skridt kom måneder efter, at Paytm oplevede en dramatisk undervældende børsnotering midt i bekymringer om virksomhedens værdiansættelse, dens komplekse forretningsmodel og langsomme vej til rentabilitet.

Source: https://buystocks.co.uk/news/indias-paytm-stock-loses-2-billion-after-rbi-order-ceo-seeks-to-reassure/