Home » News » Indekser falder og afkast, oliepriserne stiger forud for indtjening og friske økonomiske data.

Indekser falder og afkast, oliepriserne stiger forud for indtjening og friske økonomiske data.

8 October 2024 Putem News Team

Amerikanske aktier trak sig tilbage fra næsten rekordhøje niveauer mandag, hvor alle tre store glidende gennemsnit faldt med omkring 1 %.

Adskillige risikofaktorer pressede aktierne ned i mandags, herunder et hop i renter og oliepriser, den voksende intensitet af orkanen Milton og negativ nyhedsstrøm for et par mega-cap teknologiaktier.

Den 10-årige amerikanske statsrente sprang tilbage over 4 % i mandags, hvilket repræsenterer det højeste niveau i omkring to måneder. Fredagens udgivelse af jobrapporten i september satte gang i bevægelsen højere i udbyttet.

Den stærkere end forventet ikke-landbrugslønrapport viste, at arbejdsgivere tilføjede 254.000 job i sidste måned, hvilket knuste estimater på omkring 150.000. Arbejdsløsheden faldt også en smule til 4,1 %.

I mellemtiden fortsatte oliepriserne med at stige mandag og steg med omkring 4 %, da spændingerne i Mellemøsten fortsatte med at ulme på etårsdagen for det Hamas-ledede angreb mod Israel.

Stigningen i oliepriserne og den stærkere jobrapport vækker frygt for et potentielt opsving i inflationen, hvilket ville betyde færre rentenedsættelser fra Federal Reserve.

“Efter fredagens stærke beskæftigelsesrapport kan konsensus svinge til ‘ingen hastværk med at lette yderligere’ i løbet af efteråret. Vi kan ikke udelukke, at ‘højere i længere tid’ gør comeback denne vinter. Vi er i ingen-og-færdig-lejren for resten af dette år,” sagde Yardeni Research i et notat mandag.

Endelig sendte en Wells Fargo-analytikernedgradering af Amazon aktien lavere med omkring 3%, mens Alphabet- aktien faldt 2%, efter at en dommer beordrede virksomheden til at åbne sin app-butik for mere konkurrence, hvilket gav en sejr til Epic Games.

Investorer vil vende opmærksomheden mod indtjeningssæsonen, som starter i denne uge med resultater fra PepsiCo på tirsdag, efterfulgt af den første af de store banker på fredag.

Endelig udkommer også september CPI-rapporten denne torsdag. Økonomer forventer, at CPI-indekset vil stige 2,3 % år-over-år i september, et fald fra 2,5 % i august. Bank of America-analytikere bemærker, at en opadgående overraskelse i sidste måneds inflationsmåling har potentialet til at sende aktier på en rutsjebane i denne uge.

Source: https://buystocks.co.uk/news/indexes-drop-and-yields-oil-prices-spike-ahead-of-earnings-and-fresh-economic-data/