Home » News » Indekser falder og afkast, oliepriserne stiger forud for indtjening og friske økonomiske data.

Indekser falder og afkast, oliepriserne stiger forud for indtjening og friske økonomiske data.

News Team

Amerikanske aktier trak sig tilbage fra næsten rekordhøje niveauer mandag, hvor alle tre store glidende gennemsnit faldt med omkring 1 %.

Adskillige risikofaktorer pressede aktierne ned i mandags, herunder et hop i renter og oliepriser, den voksende intensitet af orkanen Milton og negativ nyhedsstrøm for et par mega-cap teknologiaktier.

Den 10-årige amerikanske statsrente sprang tilbage over 4 % i mandags, hvilket repræsenterer det højeste niveau i omkring to måneder. Fredagens udgivelse af jobrapporten i september satte gang i bevægelsen højere i udbyttet.

Den stærkere end forventet ikke-landbrugslønrapport viste, at arbejdsgivere tilføjede 254.000 job i sidste måned, hvilket knuste estimater på omkring 150.000. Arbejdsløsheden faldt også en smule til 4,1 %.

I mellemtiden fortsatte oliepriserne med at stige mandag og steg med omkring 4 %, da spændingerne i Mellemøsten fortsatte med at ulme på etårsdagen for det Hamas-ledede angreb mod Israel.

Stigningen i oliepriserne og den stærkere jobrapport vækker frygt for et potentielt opsving i inflationen, hvilket ville betyde færre rentenedsættelser fra Federal Reserve.

“Efter fredagens stærke beskæftigelsesrapport kan konsensus svinge til ‘ingen hastværk med at lette yderligere’ i løbet af efteråret. Vi kan ikke udelukke, at ‘højere i længere tid’ gør comeback denne vinter. Vi er i ingen-og-færdig-lejren for resten af dette år,” sagde Yardeni Research i et notat mandag.

Endelig sendte en Wells Fargo-analytikernedgradering af Amazon aktien lavere med omkring 3%, mens Alphabet- aktien faldt 2%, efter at en dommer beordrede virksomheden til at åbne sin app-butik for mere konkurrence, hvilket gav en sejr til Epic Games.

Investorer vil vende opmærksomheden mod indtjeningssæsonen, som starter i denne uge med resultater fra PepsiCo på tirsdag, efterfulgt af den første af de store banker på fredag.

Endelig udkommer også september CPI-rapporten denne torsdag. Økonomer forventer, at CPI-indekset vil stige 2,3 % år-over-år i september, et fald fra 2,5 % i august. Bank of America-analytikere bemærker, at en opadgående overraskelse i sidste måneds inflationsmåling har potentialet til at sende aktier på en rutsjebane i denne uge.

Source: https://buystocks.co.uk/news/indexes-drop-and-yields-oil-prices-spike-ahead-of-earnings-and-fresh-economic-data/