Home » News » Hvis Microsoft aktiesupport mislykkes, er her, hvornår du skal købe

Hvis Microsoft aktiesupport mislykkes, er her, hvornår du skal købe

22 September 2022 Putem

Ved denne uges laveste fald var Microsoft-aktien ned mere end 31,5 % fra det højeste niveau nogensinde. Det er det værste fald i mere end et årti.

Den seneste aktieudvikling har været en svær pille for Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT) tyre at sluge.

For blot et par måneder siden var Alphabet Inc (GOOGL) (GOOG), Microsoft og Apple Inc (NASDAQ: AAPL) de relative stærke ledere blandt megacap-teknologi. De var de bedste i flokken og modstod salgspresset ganske godt sammenlignet med jævnaldrende.

Nu er det kun Apple, der er tilbage i den gruppe (og er faktisk tilsluttet Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) i øjeblikket).

Microsoft har for det meste rapporteret solide kvartalsresultater, og selv i denne uge leverede det et udbytteforøgelse på 10 %.

Indtil videre har det dog ikke betydet noget, da Microsoft-aktien nåede nye 52-ugers lave niveauer i tirsdags. Lad os se på diagrammet.

Hvornår skal du købe Microsoft-aktier

Ugentligt diagram over Microsoft-aktier. Diagram udlånt af TrendSpider.com.

Jeg gik tilbage i løbet af de sidste 12 år, tilbage til 2010. På det tidspunkt havde Microsoft endnu ikke brudt ud over sin dot-com-æra high, men de fleste af dets store tilbagetrækninger var i intervallet 15% til 20%.

Uden for disse tilbagetrækninger er der kun to, der skiller sig ud: 28 %-korrektionen i 2010 og 30,5 %-korrektionen ved Covid-lavene i marts 2020.

Der er kun to tilbagetrækninger på over 30 % – covid-korrektionen og nu.

Ved denne uges laveste fald var Microsoft-aktien et fald på 31,5 % fra det højeste niveau nogensinde. Så denne form for korrektion er usædvanlig, i hvert fald sammenlignet med de seneste dusin år.

Selvom tilbagetrækningen har været svær, er niveauerne nu klare.

Aktierne vipper i øjeblikket på $240-niveauet. Det er 50 % retracement fra all-time high ned til covid-lavet i marts 2020. Det er også her, årets lavpunkt kom i spil, i juni.

Hvis dette niveau holder, vil jeg se, hvordan Microsoft klarer sig med en rebound til $250. Over det åbner døren til 10-ugers og 21-ugers glidende gennemsnit i lav- til midten af $260s.

På minussiden kan en pause og lukning under $240 åbne døren ned til $215 til $225 området.

Selvom det er et bredt interval, vil volatiliteten være høj, og vi skal være opmærksomme på nøglezoner i stedet for niveauer, der er helt nede.

Under alle omstændigheder indeholder denne $10-dækkende zone det 200-ugers glidende gennemsnit, 61,8% retracement og 2021 breakout-niveauet nær $225.

For hvad det er værd, kommer 161,8% downside-udvidelsen af det nuværende interval (målt fra “D”-benet højt ned til “C”-benet lavt) i spil omkring $210.

Selvom det ville bringe Microsoft-aktien ned omkring 40 % fra det højeste, tror jeg, at dette er et område, hvor langsigtede tyre presses til at købe aktien i stedet for at sælge den, i betragtning af hvor godt et aktiv denne virksomhed er.

I den forstand minder det ret meget om opsætningen i Alphabet.