HomeNewsHøjdepunkter: Derfor skabte disse 5 aktier overskrifter i tirsdags

Højdepunkter: Derfor skabte disse 5 aktier overskrifter i tirsdags

Ruchi Gupta

  • Chipotle søger at udvide sine restaurantplaceringer
  • Pfizer producerer blandede Q4-resultater, og Harley-Davidson har en indtjeningsoverraskelse
  • Peloton annoncerer ny administrerende direktør, og BP annoncerer et aktietilbagekøbsprogram

Chipotle Mexican Grill ønsker at udvide lokationer i Nordamerika

Chipotle Mexican Grill Inc. (NYSE: CMG)-aktien steg med 10 % timer efter de annoncerede rekordresultater for fjerde kvartal 2021. Restaurantkæden søger at udvide sit nordamerikanske fodaftryk til mere end 7.000 lokationer.

Selskabet havde en justeret indtjening pr. aktie på 5,58 USD på en omsætning på 1,96 milliarder USD, en stigning på 22 % år for år. FactSet-analytikere havde forudsagt en indtjening på $5,25 og indtægt på linje med, hvad virksomheden postede.

Pfizer annoncerer blandede resultater for 4. kvartal 2021

Pfizer Inc. (NYSE: PFE) rapporterede en indtjening på $1,08 per aktie i 4. kvartal 2021, hvilket toppede analytikernes forventninger på $0,88 per aktie. Virksomheden rapporterede om en omsætning på 23,8 milliarder dollar, der mangler på estimater på 24,7 milliarder dollar. Omsætningsvæksten i 4. kvartal var drevet af operationel vækst minus Commimaty- og Paxlovoid-bidrag.

For hele året havde Pfizer en justeret indtjening på 4,42 USD pr. udvandet aktie på en omsætning på 81,3 milliarder USD, hvilket repræsenterer en stigning på 92 % år for år.

Peloton annoncerer ny administrerende direktør

Peloton Interactive Inc. (NASDAQ: PTON) steg med20 % efter at have annonceret Barry McCarthy som sin nye administrerende direktør med virkning fra den 9. februar 2022. Denne meddelelse maskerede dårlige nyheder, som inkluderede dårlige regnskabsresultater for andet kvartal 2022 og en bearish udsigt.

Andre udviklinger omfattede nyheder om, at giganter såsom Nike og Amazon er interesserede i at anskaffe motionscykelproducenten. Wedbush-analytiker Dan Ives forventer, at Apple vil deltage i budgivningen på Peloton. Ives mener, at Peloton kunne sælge nu, hvor den tidligere CEO Foley er blevet udskiftet.

BP annoncerer 1,5 milliarder dollars aktietilbagekøbsprogram

BP Plc (NYSE: BP) sprang før markedet efter at have offentliggjort solide resultater for 4. kvartal 2021 og annonceret et aktietilbagekøbsprogram på 1,5 milliarder dollar. Selskabet er forpligtet til at øge aktionærernes afkast, og udover aktietilbagekøbsprogrammet erklærede selskabet også et kvartalsvis udbytte på $0,0546 pr. aktie.

Oliegiganten anklagede, at dens udskiftningsomkostninger var 4,07 milliarder dollars, hvilket er en betydelig stigning fra 115 millioner dollars for et år siden. Det underliggende RC-overskud var på 12,82 milliarder dollars.

Harley-Davidson med overraskende omsætning og indtjeningsresultater i 4. kvartal

Harley-Davidson Inc. (NYSE: HOG)-aktier steg næsten 15%, da motorcykelfirmaet annoncerede et uventet overskud for 4. kvartal. Nettoindkomsten var $21,6 millioner eller $0,14 per aktie, og på en justeret basis tjente virksomheden $0,15 per aktie.

I 4. kvartal havde virksomheden en omsætning på 1,016 milliarder dollars i forhold til 725 millioner dollars for et år siden. FactSet-analytikere havde forudsagt et tab pr. aktie på 0,32 USD ved en omsætning på 669 milliarder USD.