Home » News » BP udnævner Kate Thomson til sin permanente finanschef

BP udnævner Kate Thomson til sin permanente finanschef

News Team

BP (LONDON: BP) annoncerede udnævnelsen af Kate Thomson som sin nye, faste finansdirektør i fredags med øjeblikkelig virkning.

FTSE 100 oliegiganten havde udpeget Thomson som sin midlertidige CFO i september og sagde fredag, at hun ved siden af sin nye permanente rolle ville indtræde i BP’s bestyrelse.

Før sin midlertidige CFO-stilling var Kate Thomson BP’s senior vicepresident for økonomi for produktion og drift.

I den egenskab overvågede hun den økonomiske styring og kommercielle partnerskaber for virksomhedens globale forretningsdrift.

Thomsons embedsperiode hos BP begyndte i 2004 og omfattede en række ledende finansielle roller, herunder koncernkasserer og koncernskattechef.

“Jeg er glad for at bekræfte Kates udnævnelse som CFO og byde hende velkommen i bestyrelsen – hun har en detaljeret forståelse af BP og energi- og finanssektoren kombineret med dyb teknisk ekspertise,” sagde formand Helge Lund.

“Hendes rekord i økonomiledelse sammen med hendes præstation som midlertidig CFO har tydeligt vist hendes egnethed til at blive BP’s faste CFO.

“Bestyrelsen ser frem til at arbejde sammen med Kate og Murray, mens vi fortsætter med eksekveringen af BP’s strategi.”

Før hun kom til BP, fik Kate Thomson erfaring i professionelle servicevirksomheder, herunder EY, hvor hun arbejdede med fusions- og overtagelsesskat.

Hun fungerede også som koncernskattechef for Charter og har været medlem af bestyrelsen for Aker BP siden 2016, mens hun har haft stillinger i bestyrelserne for flere andre BP-koncernselskaber.

Hun er en kvalificeret statsautoriseret revisor og medlem af Institute of Chartered Accountants i England og Wales (ICAEW).

Med hensyn til aflønning vil Kate Thomsons kompensationspakke omfatte en årsløn på 0,8 mio. GBP, bonushensættelser i overensstemmelse med BP’s 2023-aflønningspolitik og en kontant godtgørelse svarende til 20 % af hendes grundløn i stedet for pension, i overensstemmelse med flertallet af den bredere britiske arbejdsstyrke.

“Det er et privilegium at blive CFO og at blive medlem af BP’s bestyrelse,” sagde Kate Thomson.

“Vi har gjort store fremskridt gennem de sidste par år med at styrke BP, og jeg er ikke i tvivl om, at det vil fortsætte.

“Jeg er spændt på, hvordan vi kan fortsætte med at drive BP’s fokus på levering og voksende værdi, mens vi arbejder på at nå vores mål for 2025.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/bp-appoints-kate-thomson-as-its-permanent-finance-chief/