Home » News » GameStop, AMC stiger med 40 % i førmarkedshandel, efterhånden som meme-aktier stiger højere.

GameStop, AMC stiger med 40 % i førmarkedshandel, efterhånden som meme-aktier stiger højere.

14 May 2024 Putem News Team

Gamestop og AMC steg i førmarkedshandelen tirsdag, da et rally i såkaldte meme-aktier væltede over i aftenaftaler, efter at en nøglefigur i deres 2021-rally genopstod fra en længere pause på sociale medier.

GameStop Corp (NYSE: GME) og AMC Entertainment Holdings Inc (NYSE: AMC) var de bedste resultater blandt deres jævnaldrende, idet de steg omkring 40 % hver efter at have steget med henholdsvis 74 % og 80 % i mandags.

Andre aktier såsom de amerikanske aktier i BlackBerry Ltd (NYSE: BB) og hovedtelefonproducenten Koss Corporation (NASDAQ: KOSS) steg mere end 10 % hver. Reddit Inc (NYSE: RDDT), som havde fostret størstedelen af meme-aktiens vanvid på deres Wallstreetbets-forum, steg 2 %, og det samme gjorde Robinhood Markets Inc (NASDAQ: HOOD), som havde set store detailhandelsvolumener fra dille.

Stigningerne i aktiekurserne havde meget lidt at gøre med virksomhedernes fundamentale forhold og kom efter, at Keith Gill, der går under de sociale mediers monikere RoaringKitty og DeepF***ingvalue, postede en række kryptiske billeder og gifs på den sociale medieplatform X . De var Gills første indlæg i næsten tre år og nævnte ikke Gamestop.

Gills indlæg inkluderede klip fra film, herunder Pirates of the Caribbean, Tombstone, V For Vendetta og en tegneserie af en mand, der spiller videospil, der sidder oppe i en stol. Billedet, som var det første af Gills nye opslag, bruges til at formidle budskabet om, at tingene bliver alvorlige.

Gills indlæg på Reddit, især om hans investering i Gamestop og den overvældende mængde af korte positioner mod aktien, havde ansporet en byge af detailkøb i Gamestop.

Køb var så smittet over på andre aktier med relativt svage fundamentals og høje korte positioner. Dette havde til gengæld affødt ideen om meme-aktier – aktier, der bevæger sig i vid udstrækning baseret på sociale mediers følelser, snarere end de faktiske fundamentale forhold i virksomheden.

Men på trods af mandagens stigninger forblev Gamestop, AMC og de andre memeaktier et godt stykke under toppene, der blev ramt i 2021. Gamestop handlede til omkring $36 pr. aktie – en brøkdel af $120 hit i begyndelsen af 2021.

Source: https://buystocks.co.uk/news/gamestop-amc-surge-40-in-premarket-trade-as-meme-stock-rally-pushes-higher/