Home » News » Futures på amerikanske aktier falder, efterhånden som høgagtige Waller afkøler håbet om rentenedsættelse.

Futures på amerikanske aktier falder, efterhånden som høgagtige Waller afkøler håbet om rentenedsættelse.

News Team

Futures på amerikanske aktieindeks faldt en smule i aftenhandler onsdag, efter høgagtige kommentarer fra Federal Reserve-guvernør Christopher Waller så markederne løbe tør for damp efter en stærk session på Wall Street.

Forventning om en endelig aflæsning af USA’s bruttonationalprodukt i fjerde kvartal, som ventes senere på torsdag, tog også hensyn til markedsforsigtighed. Derefter kommer nøgletal for inflation og adresser fra andre Fed-embedsmænd på fredag.

Den samlede handelsvolumen var noget afdæmpet forud for langfredagsferien.

S&P 500 Futures faldt 0,1 % til 5.304,75 point, mens Nasdaq 100 Futures faldt 0,1 % til 18.485,75 point kl. 19:16 ET (23:16 GMT). Dow Jones Futures faldt 0,1% til 40.119,0 point.

Waller siger, at du ikke har travlt med at reducere priserne

Ved en tale ved en sammenkomst i Economic Club i New York sagde Waller, at der ikke var travlt for Fed at sænke renten nu, med henvisning til en række varmere end forventet inflationsmålinger i de seneste måneder.

Mens Waller sagde, at centralbanken i sidste ende vil sænke renten i år, gav den nuværende modstandsdygtighed i den amerikanske økonomi Fed betydeligt spillerum til at holde renterne højere i længere tid.

Hans kommentarer stod i kontrast til en noget dueagtig udsigt fra Fed i sidste uge, hvor centralbanken signalerede, at den stadig så omkring 75 basispoint for rentenedsættelser i 2024. Dette havde udløst et rally på Wall Street i sidste uge, hvor amerikanske aktieindekser nu sidder i synet af rekordhøjder.

Wall St noterer tre dages tab, S&P 500 rammer rekordhøjt

Wall Street-indeksene steg markant onsdag og vendte tilbage efter tre dages tab, da et fald i obligationsrenterne var med til at anspore stærke stigninger i forsyningsaktier.

S&P 500 steg 0,9 % for at slutte på et rekordhøjt niveau på 5.248,49 point, mens Dow Jones Industrial Average førte fremgang blandt sine peers med et hop på 1,2 %, men lukkede stadig tilbage for rekordhøjder på 39.760,08 point. Dow-indekset blev primært forstærket af fremgang i medicinalgiganten Merck&Company Inc., som ramte rekordhøjt, efter at den amerikanske fødevare- og lægemiddeladministration godkendte et lægemiddel til behandling af en sjælden lungesygdom.

NASDAQ Composite haltede noget efter sine peers og steg 0,5 % til 16.399,52 point. Gevinster på indekset blev hovedsageligt holdt tilbage af vedvarende tab i kunstig intelligens-darling NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA), da handlende fortsatte med at låse ind overskud efter en fantastisk optur i aktien i løbet af det seneste år.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stock-futures-edge-lower-as-hawkish-waller-cools-rate-cut-hopes/