Home » News » Europæiske aktier falder forud for ECBs politiske beslutning.

Europæiske aktier falder forud for ECBs politiske beslutning.

News Team

Europæiske aktier faldt tirsdag forud for denne uges amerikanske inflationsdata og en pengepolitisk beslutning fra Den Europæiske Centralbank, mens diagnostikfirmaet Biomerieux var indstillet på sin bedste dag i mere end to år på en ny strategisk plan.

Det paneuropæiske STOXX 600-indeks faldt med 0,2 % fra 0838 GMT efter at have noteret sin stærkeste session i mere end to uger mandag.

Handlende holdt sig væk fra store satsninger forud for de amerikanske inflationsdata onsdag og ECB’s beslutning torsdag, der kan bestemme udsigterne for rentenedsættelser.

“Politimagere (i Europa) vil være ret lettede over at se, at tingene er tilbage på sporet … så de har råd til at vente, og det er derfor, vi mener, at en rentenedsættelse i april er usandsynlig,” sagde Maximilian Kunkel, CIO Germany og GFIW på UBS Global Wealth Management.

På dagen ændrede euroområdets banker sig lidt, efter en ECB-undersøgelse viste, at långivere sænkede barren for godkendelse af realkreditlån sidste kvartal for første gang i over to år. Alligevel blev efterspørgslen efter kredit ved med at falde på grund af høje låneomkostninger og en stagnerende økonomi.

Data generelt har ikke indikeret et kollaps i udlån og økonomisk aktivitet i eurozonen pegede på stabilisering, sagde Kunkel.

BP (NYSE: BP) steg 1,8 %, hvilket styrte en stigning på 0,8 % i olie- og gassektoren, efter at den britiske oliegigant havde forudsagt, at første kvartals opstrømsproduktion af både olie og gas samt kulstoffattig energi ville være højere end tidligere tre måneder.

Sektoren for basale ressourcer steg næsten 1,4 %, da Shanghai-kobberpriserne handlede rekordhøje på grund af optimisme omkring positive fabriksdata fra større økonomier.

Biomerieux sprang 7,4% til toppen af benchmark-indekset, efter at det franske selskab rapporterede optimistisk organisk vækst i første kvartal og præsenterede en ny strategisk plan.

Amplifon faldt 4,4 % til bunden af benchmark-indekset, efter at konkurrencemyndigheden AGCM sagde, at detailmarkedet for høreapparater i Italien mangler gennemsigtighed om priser og tilbudte tjenester.

Atos faldt 6,5 % i volatil handel, efter at det kæmpende franske it-konsulentfirma udsendte en opdatering om sin finansielle omstruktureringsplan.

Fincantieri opnåede 5,3 %, det højeste siden juni 2021, efter at den italienske skibsbygger afsluttede en aftale med Norwegian Cruise Line (NYSE: NCLH) om at levere fire nye krydstogtskibe.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-shares-dip-ahead-of-ecb-policy-decision/