Home » News » FTSE 100-indekset stiger 1 % ved åbningen: vil det stige yderligere?

FTSE 100-indekset stiger 1 % ved åbningen: vil det stige yderligere?

FTSE 100 stiger ved markedets åbning og reagerer fra stærk horisontal støtte. Vil det blive ved med at stige, eller er der et andet ben i kortene?

Finansmarkedernes volatilitet er steget markant, siden konflikten mellem Rusland og Ukraine startede. De vestlige nationers svar på Ruslands invasion af Ukraine var et sæt sanktioner og restriktioner fra både regeringer og den private sektor.

Alle lande i den vestlige verden annoncerede forskellige tiltag i solidaritet med, hvad der skete med Ukraine. Men foranstaltningerne vil også påvirke de virksomheder, der tidligere har handlet i Rusland, og dermed deres rentabilitet.

Et eksempel er British Petroleum. Det solgte sin 20%-andel i en russisk virksomhed og led et stort økonomisk tab.

Som sådan kan det seneste fald i FTSE 100-indekset ses som en reaktion på de makrobegivenheder, der påvirker Europa. Aktieinvestorer trækker nogle chips af bordet, mens usikkerheden hersker.

Ikke desto mindre bragte bevægelsen lavere indekset tilbage til 6.800 point. Dette er et område, hvor stærk horisontal støtte førte til, at markedet tidligere hoppede.

Det gjorde det igen i dag, men kan det holde over?

Bullish bias holder mens over 6.800 point

På trods af det seneste fald, holder FTSE 100-indekset en bullish bias, mens den handles over 6.800 point. Det er for fjerde gang i træk, at indekset reagerer på vandret støtte, og derfor kan man sige, at dette er et afgørende niveau, der bevæger sig fremad.

Man kan også notere sig markedets vanskeligheder med at komme frem i de sidste måneder. I 2022 formåede det kun at lave marginale højder, og der dannedes et stigende kilemønster på den daglige tidsramme.

En stigende kile er et vendemønster, der signalerer mere downside, når markedet bryder under den nedre trendlinje. Det gjorde det med konflikten i Ukraine, men på vej ned, lykkedes det ikke FTSE 100-indekset at bryde den horisontale støtte.

Så hvad ville være det niveau, tyrene ønsker at se markedet på, før de køber igen?

Det ville være 7.400. En daglig lukning over dette niveau ville udløse mere opside, fordi et sådant træk ville ugyldiggøre det stigende wedge-mønster.