Home » News » Europa-aktierne falder med indtjeningssæsonen ud i svingende start; mineaktier faldt 2,5 pct.

Europa-aktierne falder med indtjeningssæsonen ud i svingende start; mineaktier faldt 2,5 pct.

News Team

De europæiske aktiemarkeder faldt fredag, efter at investorerne reagerede skarpt på virksomhedernes indtjening.

Den paneuropæiske Stoxx 600 faldt 0,1 % kl. 9:30 London-tid, med store børser i minus. Sektorerne var for det meste lavere, med mineaktier faldet 2,5 %. Sundhedsaktier steg 0,9 pct.

Bilaktier faldt 3,7 % torsdag, da Teslas fald i nettoindkomst og meddelelse om yderligere prisnedsættelser forskrækkede markedet.

Det tyske softwarefirma SAP rapporterede fredag højere omsætning og driftsresultat, forud for en konsensusprognose fra selskabet. Den reviderede den årlige resultatforventning nedad på grund af et frasalg.

Holcim, den schweiziske producent af byggematerialer, viste en stigning i omsætning og resultat, der var over forventningerne og hævede sine guidancer.

Flash indkøbschefers indekstal fra S&P Global og Hamburg Commercial Bank viste den hurtigste vækst i Frankrigs private sektor siden maj 2022, selvom dette var drevet af tjenester, og fabriksproduktionen faldt. Tysklands forretningsopgang blev også ført af serviceydelser, selvom fremstillingsproduktionen steg beskedent.

De britiske detaildata viste et fald på 0,9% i salgsvolumen for marts, under prognoserne om et fald på 0,5%, hvilket detailhandlere til dels skyldte det usædvanligt våde vejr. Forbrugertilliden tikkede højere , viste en bredt set GfK-undersøgelse, selvom forfatterne bemærkede “fortsat bekymring blandt forbrugere om deres personlige økonomiske situation.”

Inflationstallene i Storbritannien tidligere på ugen blev varmere end forventet, med en samlet inflation på 10,1 % og fødevarer og ikke-alkoholiske drikkevarer steg 19,2 % i forhold til året før.

Investorer har også øje med majs pengepolitiske møder, hvor Federal Reserve og Bank of England i vid udstrækning forventes at vedtage endnu en renteforhøjelse, før de holder pause. Kommentarer fra Den Europæiske Centralbanks politiske beslutningstagere tyder på, at de kan fortsætte ud over det, og dens præsident, Christine Lagarde, sagde torsdag, at ECB “stadig har et stykke vej tilbage” for at bringe inflationen tilbage mod sit 2%-mål.

I Asien-Stillehavsområdet lukkede aktiemarkederne stort set lavere, mens amerikanske aktiefutures var fladt.

Kilde: https://buystocks.co.uk/news/europe-stocks-lower-with-earnings-season-off-to-volatile-start-mining-stocks-down-2-5/