Home » News » Evercore ISI ser en yderligere 10% nedside i Tesla-aktien

Evercore ISI ser en yderligere 10% nedside i Tesla-aktien

News Team

Evercore ISI forventer, at Tesla (NASDAQ: TSLA) vil rapportere 4Q EPS på cirka $0,70, hvilket er i overensstemmelse med konsensus-estimater og buyside-forventninger. Selskabets bruttomargin forventes dog at ligge på linje med eller lidt under konsensus og ligge på omkring 16,3 %, sammenlignet med konsensusintervallet på 16,5-17 % eksklusiv kreditter. Dette tilskrives rabatter på eksisterende amerikansk varebeholdning, amerikanske prisnedsættelser i oktober og lanceringen i Connecticut, som forventes at fortsætte som et træk på den økonomiske præstation på trods af en QoQ-stigning i produktion og salg.

Når vi ser frem til regnskabsåret 2024, forventer Evercore ISI en “mere beskeden tone” i deres udsigter for Tesla. Bilproducentens 1. kvartal forventes at se et fald QoQ i enheder og bruttomargin, med en estimeret EPS på cirka $0,60.

Forventningerne til volumen for hele året forventes at være omkring 2,2 millioner enheder, hvilket afspejler en stigning på 22 % år for år. Der er dog skepsis blandt analytikere med hensyn til Teslas evne til at opnå dette tal uden løbende pres på de gennemsnitlige salgspriser.

Tesla er identificeret som den svageste blandt de Magnificent 7, og Evercore ISI forudser, at den fortsat vil stå over for negative EPS-revisioner, hvilket udgør en risiko på 15-20 % for konsensusestimaterne for årene 2024 til 2026. Dette forventes at lægge et nedadgående pres på aktien, hvilket potentielt kan føre til en nedside på 10 % på aktiens nuværende værdiansættelse.

Evercore ISI antyder, at $160-180 er det niveau, hvor værdiansættelsesfølsomme long-only investorer kan overveje at købe ind i Teslas 2026 Model 2-historie.

Aktier i TSLA er steget 0,16% i før-markedshandel tirsdag morgen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/evercore-isi-sees-a-further-10-downside-in-tesla-stock/