Home » News » Amerikanske aktier marcherer højere efter CPI-overraskelse.

Amerikanske aktier marcherer højere efter CPI-overraskelse.

News Team

Amerikanske aktier øgede stigningen tirsdag, efter at nøgletal for inflationen kom varmere end forventet for at hjælpe med at sætte forventningerne til tidspunktet for en rentenedsættelse fra Federal Reserve.

Ved handel midt på eftermiddagen steg S&P 500 (^GSPC) omkring 0,8 %, mens det teknologitunge Nasdaq Composite (^IXIC) steg omkring 1,1 % efter to dages tab. Dow Jones Industrial Average (^DJI) steg omkring 0,4 pct.

Skatkammerrenterne steg også, da den 10-årige rente (^TNX) steg 6 basispoint for at handle omkring 4,16 %. Guldpriserne (GC=F) faldt 1 % for at handle i nærheden af $2.167.

Investorer fordøjer udgivelsen af forbrugerprisindekset, et af de vigtigste datainput for Fed, når det skal beslutte sit næste politiske træk. Den samlede inflation levede op til forventningerne med en månedlig stigning på 0,4 % i februar efter en stigning på 0,3 % måneden før. Men “kerne” CPI – som fjerner fødevare- og energipriserne – kom ind på en stigning på 0,4 % på måneden og 3,1 % i forhold til året, begge højere end estimater.

CPI-printet ses som indflydelsesrigt, da Fed-politikerne har sagt, at de vil være sikre på, at inflationen aftager, før de begynder at bringe renterne ned fra deres historisk høje niveau. Før CPI-udgivelsen afdækkede S&P 500-handlere bevægelser på 0,9 % i begge retninger for aktier.

I mellemtiden fortsatte bitcoin (BTC-USD) sit rekordsættende rally med en stigning over $72.000 tidligere i sessionen. Stigende indstrømning til kryptoaktiver har hjulpet det førende token med at opnå en stigning på næsten 70 % i år indtil videre, hvilket fik tyre til at forudsige, at bitcoin kunne nå så højt som $350.000 i år.

På virksomhedsfronten steg Oracle (ORCL)-aktierne mere end 10 % efter tegn på, at databasegiganten gør fremskridt inden for cloud computing midt i et sammenhold med AI-chipgiganten Nvidia (NASDAQ: NVDA).

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stocks-march-higher-after-cpi-surprise/