Home » News » Europæiske aktier ramte endnu en rekordhøj; Amerikanske økonomiske data på tryk.

Europæiske aktier ramte endnu en rekordhøj; Amerikanske økonomiske data på tryk.

News Team

Europæiske aktier ramte et rekordhøjt niveau for tredje session i træk torsdag, understøttet af en række optimistiske virksomhedsopdateringer, mens investorer forblev forsigtige forud for nøgleøkonomiske data fra USA for at få nye spor om den globale rentenedsættelsesbane.

Den paneuropæiske STOXX 600.STOXX steg 0,3 % kl. 8:56 GMT og ser ud til sin ottende uge i træk med stigninger.

Tysklands benchmark DAX.GDAXI steg med 0,2 % og nåede rekordhøje niveauer for tredje dag i træk, understøttet af bullish virksomhedsrapporter.

Encavis ECVG.DE-aktier steg med 26,8 % til toppen af STOXX600, efter at Elbe Bidco lancerede et overtagelsestilbud på den tyske el- og energiproducent. Den samlede utilities.SX6Pindex steg 1 % højere.

“Vi har investorinteresse, vi har handlet, og når du har så høje lånerenter, er sådanne aktiviteter positive,” siger David Morrison, senior markedsanalytiker hos Trade Nation.

K&S SDFGn.DE-aktierne steg 7,3 %, efter at den tyske salt- og kaliumminer slog forventningerne til årsresultater og gav bedre end forventet guidance.

Den tyske våbenproducent Rheinmetall RHMG.DE forventer rekordsalg og øget rentabilitet i år, da krigen i Ukraine drev forsvarsudgifterne i NATO-blokken op og øgede dens aktier med 3,5 %.

I mellemtiden faldt aktierne i Lanxess LXSG.DE 8,2 % til bunden af STOXX600, da specialkemikalieproducenten gav svage udsigter for 2024 og markerede yderligere udfordringer i første halvår.

Hapag-Lloyd HLAG.DE havde et fald på 83 % i nettoresultatet for 2023 og reducerede sit udbytte med 85 % i, hvad det kaldte et udfordrende markedsmiljø. Aktien faldt 2,5 pct.

På datafronten afventede investorer amerikanske producentpriser og detailsalgstal, der kunne måle den økonomiske sundhed i verdens største økonomi og styre håbet om en rentenedsættelse midt i året fra Federal Reserve.

Den Europæiske Centralbank så også ud til at påbegynde rentenedsættelsescyklussen fra juni, hvor store politiske beslutningstagere talte om chancerne for det samme.

STOXX 600 steg med over 6,1 % i løbet af året og har ofte overgået sig selv, idet den øgede nye højder, da en afmatning i inflationen i eurozonen øgede markedsstemningen sammen med en positiv række af virksomhedsopdateringer fra regionen.

“På denne slags markeder, selvom vi kan se meget overkøbte ud på nuværende niveauer, er der intet at sige til, at vi ikke kan gå højere,” tilføjede Morrison.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-shares-hit-another-record-high-us-economic-data-on-tap/