Home » News » Europæiske aktier falder; Kinesiske fremstillingsdata, europæisk inflation i fokus

Europæiske aktier falder; Kinesiske fremstillingsdata, europæisk inflation i fokus

News Team

De europæiske aktiemarkeder handlede markant lavere onsdag, efter at skuffende kinesiske fremstillingsdata tyngede stemningen, med vigtige regionale inflationsdata også i fokus.

Klokken 03:15 ET (07:15 GMT) handlede DAX-indekset i Tyskland 0,8 % lavere, CAC 40 i Frankrig faldt 0,9 % og FTSE 100 i Storbritannien faldt 0,7 %.

Data udgivet tidligere onsdag viste, at den kinesiske fremstillingssektor krympede i maj og trak sig tilbage for anden måned i træk.

Kinas officielle produktionsindkøbschefindeks var 48,8 i maj, under de forventede 51,4 og den foregående måneds læsning på 49,2. Dette pegede på en opbremsning i opsvinget, der blev set tidligere på året i den næststørste økonomi i verden og et stort eksportmarked for europæiske virksomheder.

Kinesisk PMI for ikke-fremstilling faldt til 54,5 for måneden, lavere end forventningerne på 54,9, og den foregående måneds læsning på 56,4. Dette så den samlede kinesiske forretningsaktivitet, repræsenteret ved det sammensatte PMI, falde til 52,9 i maj fra 54,4 i den foregående måned.

Denne økonomiske skuffelse overskyggede nyheden om, at den amerikanske gældsloftslov fjernede en vigtig proceduremæssig hindring på vej til en afstemning i Repræsentanternes Hus senere onsdag.

Tilbage i Europa er den økonomiske kalender domineret af nationale CPI-udgivelser fra en række store europæiske lande forud for torsdagens flash-inflationstal i euroområdet.

Den tyske delstat Nordrhein-Westfalen, den mest folkerige i landet, begyndte at rulle tidligere onsdag og registrerede en årlig inflationsrate på 5,7 % i maj, betydeligt under de 6,8 % forventede og reviderede tidligere tal på 6,7 %.

De franske forbrugerpriser steg 5,1 % på årsbasis i maj, under de forventede 5,7 % og 5,9 % i april.

Disse nyheder, kombineret med tirsdagens opmuntrende fald i de spanske forbrugerpriser, støtter den europæiske centralbanks embedsmænd, der siger, at kontinentets historiske prisstigning er ved at falme, og at rentestigninger snart kan ende.

I virksomhedsnyheder faldt Glencore (LON: GLEN) aktie med 0,7 %, efter at en Bloomberg-rapport indikerede, at råvaregiganten nærmer sig at øge sit tilbud på Teck Resources (NYSE: TECK), i et forsøg på at sikre købet af den canadiske minearbejder.

Oliepriserne blev svækket onsdag, efter at de skuffende kinesiske økonomiske data rejste yderligere bekymringer om det økonomiske opsving i den næststørste økonomi i verden og den største råolieimportør.

Disse bekymringer står i kontrast til optimismen i begyndelsen af dette år og rejste spørgsmål om, hvorvidt et opsving i landet vil drive olieefterspørgslen til rekordhøje niveauer i år.

Ved 03:15 ET handlede amerikanske råoliefutures 0,4 % lavere til 69,19 USD pr. tønde, mens Brent-kontrakten faldt 0,3 % til 73,42 USD.

Derudover faldt guldfutures 0,1% til $1.975,85/oz, mens EUR/USD handlede 0,6% lavere til 1,0676.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-stocks-lower-chinese-manufacturing-data-european-inflation-in-focus/