Home » News » S&P 500, Nasdaq urolig, da højere obligationsrenter vejer.

S&P 500, Nasdaq urolig, da højere obligationsrenter vejer.

News Team

Benchmark S&P 500 og Nasdaq kæmpede for retning i den tidlige handel i mandags, efter at statsrenterne steg på stigende bud på, at den amerikanske centralbank kunne udsætte rentenedsættelser i år.

Hawkish-kommentarer fra centralbankembedsmænd i sidste uge og stærkere end forventet fremstillings- og jobrapporter pegede på en modstandsdygtig amerikansk økonomi, hvilket letter presset på Fed for at sænke renten hurtigt.

Amerikanske aktier noterede ugentlige tab i fredags, da handlende sænkede forventningerne om tidspunktet for rentenedsættelser. De ser nu en chance på omkring 51 % for, at Fed annoncerer sin første rentenedsættelse i juni, ifølge CME FedWatch Tool, et fald fra omkring 58 % i begyndelsen af sidste uge.

Markedet har også reduceret forventningerne om mere end tre rentenedsættelser i år, fra mellem tre og fire for et par uger siden, ifølge LSEG-data.

“Mange mennesker forsøger at være alt for optimistiske med en Fed-rentenedsættelse. Det giver på en måde ikke mening,” sagde Michael Matousek, hovedhandler hos US Global Investors Inc.

“Vi har set økonomiske tal i løbet af de sidste par uger. Det er ikke varmt, men det kører stadig stærkt. Så hvorfor vil du sænke renten?”

Renten på 10-årige statsobligationer steg til det højeste niveau siden sidste november tidligere i sessionen, hvilket pressede aktierne og var sidst på 4,417 %. [US/]

Markedsfokus skifter nu til marts-aflæsningen af det amerikanske forbrugerprisindeks (CPI), der kommer senere på ugen, som forventes at vise en stigning i den samlede inflation til 3,4 % år-til-år fra 3,2 % i februar.

Også på radaren er udgivelsen af referater fra Feds seneste møde, hvor den holdt fast ved sin vejledning om tre rentenedsættelser i 2024.

Investorer afventer kommentarer fra Chicagos Fed-præsident Austan Goolsbee og hans Minneapolis-kollega Neel Kashkari senere på dagen for politiske signaler.

I mellemtiden hævede Wells Fargo sit årsudgangsmål for benchmark S&P 500-indekset til 5.535 – det højeste blandt Wall Street-mæglerselskaber – fra sin tidligere prognose på 4.625.

For at afbøde nogle tab steg Tesla med 4,6 %, efter at CEO Elon Musk sagde, at virksomheden ville afsløre Robotaxi den 8. august.

Klokken 9:49 ET var Dow Jones Industrial Average steget med 72,78 point eller 0,19 % til 38.976,82, S&P 500 steg 0,83 point eller 0,02 % til 5.205,17, og Nasdaq Composite steg 24,409 point eller 0.02 %. % ved 16.262,76.

Otte af de 11 S&P 500-sektorer var avancerede, med forbrugernes skønsmæssige førende gevinster, mens informationsteknologi førte til fald.

Cryptocurrency-relaterede aktier avancerede og sporer stigende bitcoin-priser. Exchange-operatøren Coinbase Global, kryptominer Marathon Digital og softwarefirmaet MicroStrategy tilføjede mellem 8,2 % og 11,2 %.

Fremrykkende udstedelser oversteg faldende med et forhold på 2,60 til 1 på NYSE og med et forhold på 1,74 til 1 på Nasdaq.

S&P-indekset noterede 15 nye 52-ugers højder og et nyt lavpunkt, mens Nasdaq noterede 46 nye højder og 33 nye lavpunkter.

Source: https://buystocks.co.uk/news/sp-500-nasdaq-choppy-as-higher-bond-yields-weigh/