Home » News » Europæiske aktier er svage, da finanser opvejer stigninger i energiaktier; Holcim skinner

Europæiske aktier er svage, da finanser opvejer stigninger i energiaktier; Holcim skinner

News Team

Europæiske aktier startede ugen med en afdæmpet tone efter at have ramt to-års højder i den foregående session, da tab i finansielle aktier delvist opvejede stærke gevinster i energisektoren.

Det paneuropæiske STOXX 600-indeks lå mandag fladt på 483,86 point fra kl. 0940 GMT. I fredags ramte benchmark-indekset sit højeste i to år og var den bedste uge i tre måneder.

Olie- og gaslagrene steg med 1,3 %, og sporede tidligere stigninger i råoliepriserne efter et droneangreb på amerikanske styrker i Jordan, hvilket øgede bekymringerne over forsyningsafbrydelser i Mellemøsten.

“Vi er i en periode lige nu, hvor efterspørgslen efter olie har været aftagende i løbet af det seneste år eller deromkring. Noget (skal ske) på udbudssiden for at påvirke prisen, og det har vi set,” Michael Field, det europæiske marked sagde strateg hos Morningstar.

For at modvirke gevinster tabte finansielle poster 0,5 %, bundet af et fald på 4,4 % i Schroders (LON: SDR), efter Exane BNP Paribas (OTC: BNPQY) nedjusterede den britiske fondsforvalteres aktier, og Jefferies rejste bekymring over selskabets pris-indtjeningpræmie.

Aktierne i Ryanair, Europas største flyselskab målt i passagertal, faldt med 2,9 %, efter at luftfartsselskabet trimmede sin overskudsprognose for året, der sluttede i marts. Rejse- og fritidsindekset faldt 0,5 pct.

Investorfokus vil nu være på den amerikanske centralbanks rentebeslutning senere på ugen.

Den Europæiske Centralbanks vicepræsident Luis de Guindos sagde, at de vil sænke renten før eller siden i betragtning af den seneste opmuntrende inflationsudvikling i euroområdet.

Holcim (SIX: HOLN) steg 3,6 % og var blandt de bedste på benchmark-indekset, efter at den schweiziske byggematerialegigant sagde, at den vil udskille sine nordamerikanske aktiviteter.

Philips faldt 5,6 %, efter at sundhedsteknologifirmaet blev enige om vilkårene for et forlig med US Food and Drug Administration om en storstilet tilbagekaldelse af ventilatorer.

Bayer (OTC: BAYRY) tabte 5,4 %, efter at det tyske firma blev beordret til at betale 2,25 milliarder dollars til en mand i Pennsylvania, som sagde, at han udviklede kræft fra eksponering for virksomhedens Roundup ukrudtsmiddel. Aktien faldt til bunden af Tysklands DAX 40, hvor indekset faldt 0,5 pct.

I mellemtiden sænkede Goldman Sachs sin 2024 indtjeningsvækstprognose for europæiske STOXX 600-virksomheder til 3 % fra 7 %, med henvisning til modvind fra lavere oliepriser og inflation.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-shares-tepid-as-financials-offset-gains-in-energy-stocks-holcim-shines/