Home » News » Dow, S&P 500 stiger til rekordhøje niveauer efter Federal Reserves store rentenedsættelse.

Dow, S&P 500 stiger til rekordhøje niveauer efter Federal Reserves store rentenedsættelse.

News Team

Aktierne sprang torsdag, da investorerne jublede over Federal Reserves iøjnefaldende halvpoints rentenedsættelse.

Dow-indekset steg 633 point, eller 1,5 %, torsdag eftermiddag til at passere 42.000. S&P 500 steg 2 % og toppede 5.700 niveauet for første gang. Nasdaq Composite steg 2,9 pct.

Teknikaktier steg: Nvidia (NVDA) aktier steg 5,3 %, Tesla (TSLA) aktier steg 7,1 %, Meta Platforms (META) aktier steg 3,5 % og Apple (AAPL) aktier steg 3,8 %.

Fed sænkede onsdag renten med et halvt point, hvilket markerede sin første rentenedsættelse siden begyndelsen af Covid-pandemien og bragte renten ned fra et 23-årigt højdepunkt. Bevægelsen var større end den mindre, mere konservative kvartalspointnedsættelse, som nogle investorer forventede fra centralbanken.

En stor rentenedsættelse kan være et tveægget sværd for økonomien. Sænkning af debitorrenterne burde tage presset af virksomheder og almindelige amerikanere, hvilket teoretisk set burde være med til at bremse jobtabet. Men det kan også være inflationært og risikere at fortryde noget af Feds hårdt tilkæmpede kamp mod egensindige prisstigninger.

Feds seneste beslutning afspejler dets skift fra at dæmpe inflationen til den anden del af dets dobbelte mandat: at maksimere beskæftigelsen. Fed-formand Jerome Powell sagde onsdag til journalister, at han mener, at både arbejdsmarkedet og økonomien er på solid fod. Men han advarede om, at arbejdsmarkedet ikke længere er så stærkt, som det var før Covid-pandemien.

“Fed tegnede en forsikring mod yderligere svækkelse af arbejdsmarkedet,” skrev Ronald Temple, chefmarkedsstrateg hos Lazard, i et onsdagsnotat.

Aktier har pisket i de seneste måneder mellem stejle fald og rekordhøje rekorder, til dels fordi investorer var bekymrede for, at Fed ventede for længe med at sænke renten, og at økonomien kunne gå ind i en nedtur. Fed stod over for pres for at sænke renten i juli, men holdt i stedet stabilt.

Powell advarede om, at investorerne ikke skulle forvente, at et halvt punkt er det tempo, hvormed Fed sænker renten fremover. Embedsmænd har skrevet flere rentenedsættelser for 2024 i deres seneste økonomiske prognoser udgivet onsdag, op fra den enkelte nedsættelse, de tidligere havde forudset for i år. Centralbankfolk forventer, at arbejdsløsheden vil stige til 4,4 % i år fra augusts 4,2 %.

Andre steder steg guldfutures og nærmede sig en ny rekordhøj, som nåede onsdag.

Source: https://buystocks.co.uk/news/dow-sp-500-surge-to-record-highs-after-federal-reserves-supersized-rate-cut/