Home » News » Det russiske bilsalg stiger i september, da kinesiske mærker udvider markedsandelen

Det russiske bilsalg stiger i september, da kinesiske mærker udvider markedsandelen

News Team

Bilsalget i Rusland steg med 148,6 % år-til-år i september og fortsatte med at stige fra en enorm nedtur i 2022, sagde analysebureauet Autostat onsdag, hvor kinesiske mærker udvidede deres markedsandel.

Ruslands bilindustri var stærkt afhængig af investeringer, udstyr og dele fra udlandet og hårdt ramt af nedfaldet fra vestlige sanktioner over Ruslands invasion af Ukraine, hvor salget faldt med 59 % i 2022, og mange udenlandske bilproducenter forlod landet.

Autostat, der citerer data fra sit partnerkonsulentfirma PPK, sagde, at 110.358 biler blev solgt i september sammenlignet med 44.398 i september 2022.

Autostat sagde, at syv af de 10 bedste pladser efter markedsandel efter Lada – flagskibsmodellen for Ruslands førende bilproducent Avtovaz – blev taget af kinesiske bilproducenter som Haval, Chery og Geely, som er flyttet ind for at erstatte afgående vestlige mærker.

Kinesiske firmaer øger også deres salg i Rusland med montering af køretøjer på fabrikker, der er forladt af f.eks. Renault (EPA: RENA) og Nissan (OTC:NSANY), har Reuters fundet.

Avtovaz hævede sin prognose for salg af personbiler og lette erhvervskøretøjer på det russiske marked i 2023 til 1 million i sidste uge, fra det tidligere estimat på 875.000.

Source: https://buystocks.co.uk/news/russian-car-sales-jump-in-september-as-chinese-brands-expand-market-share/