Home » News » Deloitte rapporterer, at Sydøstasiens børsnoteringer ramte otte års lavpunkt, Indonesien fører

Deloitte rapporterer, at Sydøstasiens børsnoteringer ramte otte års lavpunkt, Indonesien fører

News Team

En nylig undersøgelse foretaget af Deloitte har fremhævet en betydelig nedgang i den første offentlige udbudsaktivitet (IPO) i hele Sydøstasien, hvor regionen er vidne til det laveste niveau af indsamlede midler i otte år. På trods af en række børsnoteringer, der fandt sted på tværs af store børser i Singapore, Indonesien, Thailand, Malaysia, Vietnam og Filippinerne, faldt den samlede akkumulerede kapital i 2023 kraftigt i forhold til året før.

Analysen viste, at der i hele 2023 var 153 virksomheder, der blev børsnoterede i regionen, og sikrede sig omkring 5,5 milliarder dollars. Dette tal repræsenterer et fald fra de 7,6 milliarder dollars, der blev rejst gennem 163 børsnoteringer i 2022. Indonesien skilte sig ud som det mest aktive marked i Sydøstasien og var vært for 77 børsnoteringer, der indbragte 3,6 milliarder dollars. Dette tegnede sig for halvdelen af regionens børsnoteringer og 60 % af det samlede indsamlede beløb, hvilket slyngede Indonesien til den fjerde stærkeste børs globalt i år, kun bagud efter Kina, USA og De Forenede Arabiske Emirater.

De sektorer, der dominerede dette års børsnoteringer, var især på linje med globale tendenser til bæredygtig energi og transport. Virksomheder fra elbilmarkedet og vedvarende energisektorer var fremtrædende, da lande i stigende grad fokuserer på at opnå CO2-neutrale økonomier. Derudover fortsatte forbrugerindustrien med at vise styrke på grund af en spirende ung middelklasse med voksende disponibel indkomst.

På trods af denne udvikling udforsker sydøstasiatiske virksomheder grænseoverskridende børsintroduktioner drevet af forventninger om bedre værdiansættelser og øget likviditet. Industriens sammenlignelighed og investorernes kendskab til visse sektorer bidrager også til denne tendens.

Globalt fortsætter udfordringen med at opretholde et aktivt kontantaktiemarked, efterhånden som IPO-aktiviteten vender tilbage til niveauet før pandemisk. Dette skyldes delvist, at virksomheder vælger at forblive private i længere perioder midt i et komplekst makroøkonomisk landskab.

Især Singapores børsnotering var afdæmpet med kun fem noteringer i Catalist-bestyrelsen, der rejste $29 millioner for året. Fraværet af væsentlige mainboard-børsnoteringer blev bemærket, især dem, der typisk involverer ejendomsinvesteringsfonde (REIT’er) og special purpose acquisition companies (SPAC’er). De høje føderale renter har foranlediget et kapitalskifte mod USA, da investorer søger mere attraktive afkast.

Analytikere hos Deloitte påpegede, at på trods af disse udfordringer er der potentiale for et opsving på markeder som Filippinerne, når renterne stabiliseres. I øjeblikket har den filippinske børs (PSE) dog set et beskedent bidrag til regional børsintroduktionsaktivitet og har kun indkasseret 81 millioner dollars fra tre virksomhedsnoteringer i 2023. Dette repræsenterer kun 1,47 procent af Sydøstasiens samlede beløb og afspejler en bredere tendens, hvor Indonesien, Thailand , og Malaysia tilsammen sikrede 5,4 milliarder dollars eller 98 procent af alle indsamlede midler i regionen inden for de første 10,5 måneder af dette år.

Source: https://buystocks.co.uk/news/deloitte-reports-southeast-asias-ipos-hit-eight-year-low-indonesia-leads/