HomeNewsDax-indekssignal efter at være steget 2.000 point fra det lave niveau

Dax-indekssignal efter at være steget 2.000 point fra det lave niveau

Mircea Vasiu

Dax-indekssignal efter at være steget 2.000 point fra det lave niveau

Dax-indekset steg mere end 2.000 point fra de seneste lavpunkter. Er der plads til mere opside, eller bør investorer falme det seneste rally?

Det tyske aktiemarkedsindeks faldt hidtil på dagen, men tiltaget kommer i slutningen af et stærkt stigning. Indekset er steget mere end 2.000 point fra dets seneste lavpunkt, og det ser ud til, at det kun konsoliderer sig før et nyt forsøg højere.

Europa er et kompliceret sted lige nu. Rusland-Ukraine-konflikten udløste en bølge af sanktioner fra de vestlige nationer til Rusland, og de kan have en boomerangeffekt på de europæiske økonomier.

Især Tyskland er et fornuftigt sted, da det er energiafhængigt af Rusland. Som sådan faldt Dax-indekset brat ved starten af konflikten i Østeuropa, men det seneste optur ser konstruktivt ud.

Omvendt hoved- og skuldermønster peger på mere opad

Et omvendt hoved- og skuldermønster, der er synligt på 4-timers tidsrammen, peger på mere opad, forudsat at Dax-indekset lukker over halsudskæringen. Dette er et vendingsmønster, og en daglig lukning over 14.800 point åbner muligheden for et løb til et nyt all-time high, som antydet af det målte træk.

ECB holder pengepolitikken imødekommende

En af grundene, der kan forklare opgangen på de europæiske aktiemarkeder, kommer fra ECB. På trods af en høgagtig retorik holdt centralbanken pengepolitikken uændret.

Da markedsdeltagerne fordøjede budskabet, hoppede aktierne, da pengepolitikken i sidste ende forbliver imødekommende, i hvert fald indtil videre.

Det er ikke, hvad man kan sige om de britiske eller amerikanske markeder, hvor centralbankerne allerede hævede renterne. Som sådan forbliver aktier attraktive, og det seneste opspring ser konstruktivt ud.

Krig i Ukraine er en stor risiko for de europæiske aktiemarkeder

På bagsiden er krigen i Ukraine og dens langsigtede konsekvenser en stor risiko for at investere i Europa. Med millioner af flygtninge, der flygter fra Ukraine, er en løsning ikke i sigte, og konflikten kan tage meget længere tid, end mange forventer.