HomeNews4 bedste mad- og drikkevareaktier at købe, før det er for sent

4 bedste mad- og drikkevareaktier at købe, før det er for sent

Mircea Vasiu

Stigende inflation førte til, at fødevarepriserne steg i vejret. Så hvad er de bedste mad- og drikkevareaktier at købe?

Fødevareinflationen er nået til USA, da priserne på varer og tjenester steg med 7,9 % år/år i februar. I går på Feds pressekonference understregede Jerome Powell, Feds formand, at inflationen sandsynligvis vil fortsætte med at stige på kort og mellemlang sigt.

Så hvad er de bedste mad- og drikkevareaktier at købe for at få mest muligt ud af de stigende priser? Her er fire navne til din overvejelse: Cal-Maine Foods, General Mills, Constellation Brands og Sprout Farmers Markets.

Cal-Maine Foods

Cal-Maine Foods (NASDAQ:CALM) er en amerikansk virksomhed baseret i Ridgeland, Mississippi. Det er aktivt i industrien for emballerede fødevarer og kød, og aktiekursen er steget med +30,64 % YTD. Ved den aktuelle børskurs er virksomheden vurderet til 2,29 milliarder dollars, og virksomhedens værdi er 2,21 milliarder dollars.

General Mills

General Mills (NYSE:GIS) er baseret i Minneapolis og blev grundlagt i 1866. Det sælger mærkevarer til forbrugere såsom frosne pizzaer og snackbarer, og det belønner sine aktionærer med et stort udbytte.

Terminudbytteafkastet for de næste 12 måneder er 3,35 %, og udbetalingsprocenten er 54,99 %. Virksomheden opererer med en EBIT-margin for de seneste tolv måneder på 18,17%, højere end sektormedianen med 94,44%.

Constellation Brands

Constellation Brands (NYSE:STZ) opererer i destillations- og vingårdsindustrien og er baseret i Victor, New York. Grundlagt i 1945, har den større rentabilitet end sektormedianen med 60,36%. Constellation Brands udbetaler også udbytte, og det er vurderet til 41,54 milliarder dollars.

Sprout Farmers Markets

Sprout Farmers Markets (NYSE:SFM) blev grundlagt i 2002, og det er baseret i Phoenix, Arizona. Det beskæftiger over 30.000 mennesker og sælger naturlige og økologiske fødevarer.

Selskabet handler til en attraktiv værdiansættelse, at dømme ud fra det faktum, at P/E Non-GAAP-forholdet for de seneste 12 måneder er et godt stykke under sektormedianen (14,77 mod 19,62. Ved den aktuelle aktiemarkedskurs har Sprout et marked kapital på 3,49 mia.