Home » News » China Stock Rally forlænges efter Surprise Top Regulator Shakeup

China Stock Rally forlænges efter Surprise Top Regulator Shakeup

News Team

Det onshore benchmark CSI 300-indeks steg 0,4 % før middagspausen, efter Beijing annoncerede, at Wu Qing, en bank- og reguleringsveteran, vil erstatte Yi Huiman som formand for China Securities Regulatory Commission. Mindre aktier steg hårdere, hvor CSI 1000-måleren for sektoren steg med 5,6 % på et tidspunkt.

Som et tegn på vedvarende skepsis blandt nogle globale investorer faldt et indeks, der følger Hongkong-noterede kinesiske virksomheder, med 0,7 %. Fastlandets aktiemarkeder vil være lukket fra fredag for den ugelange Lunar New Year-ferie, mens Hong Kong-børsen vil være vært for en halvdagshandel fredag.

Den bratte udnævnelse af Wu, der fik ry som “mæglerslagteren”, da han førte til et undertrykkelse af handlende i midten af 2000’erne, cementerede indtrykket af, at myndighederne i stigende grad er bekymrede over de økonomiske og sociale skader af et kæmpende aktiemarked. Bevægelsen føjede til et trommeslag af redningsforanstaltninger, fra bredere handelsgrænser til en demonstration af støtte fra nationens suveræne formuefond, der har udløst et opsving tidligere på ugen.

Optimismen fortsatte, selvom data viste, at Kinas forbrugerpriser faldt i sidste måned i det hurtigste tempo siden den globale finanskrise, hvilket indikerer et stædigt deflationspres for verdens næststørste økonomi. Oversøiske investorer hoppede også med på vognen og købte 5,3 milliarder yuan (737 millioner USD) af fastlandsaktier via Hongkong-handelsforbindelser fra kl. 11:35 lokal tid, på kurs for en ottende dag i træk med tilstrømning.

“Denne udnævnelse afslutter den praksis, at kommercielle bankfolk leder CSRC, da Wu Qing er en veteran værdipapirregulator med erfaring på tværs af regulatorer og børser,” skrev Shujin Chen, analytiker hos Jefferies Financial Group, i en note. “Men endnu vigtigere, dette usædvanlige træk signalerer mere opmærksomhed på kapitalmarkedet fra præsident Xi.”

Fjernelsen af Yi, som har været ansvarlig for CSRC siden 2019, afspejler et skridt til at skifte markedschefen i 2016 efter et tidligere episk salg af aktier. Afskedigelsen af den 59-årige var en overraskelse, da embedsmænd i hans rang typisk går på pension som 65-årig.

Kinas tidligere beslutninger om at udpege nye markedschefer har vist sig at være en succes med at øge aktierne. CSI 300 steg mere end 40 % på næsten to år, efter at Liu Shiyu blev udpeget til at erstatte Xiao Gang i februar 2016. Måleren steg mere end 80 % over to år efter, at Liu blev erstattet af Yi for fem år siden.

Presset stiger på Beijing for at handle hurtigere og resolut for at afslutte en markedsnedsmeltning, som havde udslettet 7 billioner dollars fra Hongkong og fastlandets aktier siden deres 2021-toppe, hvilket udgør en voksende trussel mod finansiel og social stabilitet. Det er også afgørende for politikere at forhindre et svagt aktiemarked i at dæmpe forbrugernes efterspørgsel yderligere, når Kina går ind i Lunar New Year-ferieugen.

De redningsforanstaltninger, der hidtil er blevet udrullet, har for det meste været stykkevis af karakter, herunder bredere handelsrestriktioner for investorer, herunder kvantitative hedgefonde, samt tiltag som at vejlede mæglerselskaber til at justere margin call-niveauer. Tidligere indsats omfattede begrænsninger på short-salg samt statskøb af aktier i landets største banker.

Source: https://buystocks.co.uk/news/china-stock-rally-extends-after-surprise-top-regulator-shakeup/