Home » News » Aktier ramte to års højder, dollar vipper lavere

Aktier ramte to års højder, dollar vipper lavere

News Team
Globale aktier ramte sit højeste i mere end to år i onsdags, understøttet af en relativt robust indtjening og et tilbagetog i dollaren, selvom problemer blandt amerikanske regionale banker og skepsis over Kinas bestræbelser på at støtte sine markeder gjorde forsigtig handel.
Obligationer fik et pusterum efter et aggressivt frasalg, der væltede ind i den tidlige del af denne uge, efter kommentarer fra Federal Reserve-embedsmænd, der ikke gjorde meget for at ændre forventningerne til udsigterne for pengepolitikken.

Tidligt onsdag steg MSCI All-World-indekset (.MIWD00000PUS) 0,1 % for at nå det højeste siden midten af januar 2022, delvist ført af en stigning i kinesiske blue chips (.SSEC), som er steget næsten 5 % i alene de sidste to handelsdage.

I de seneste dage har Kinas tilsynsmyndigheder annonceret yderligere begrænsninger på short selling, og statsinvestorer sagde, at de udvidede deres aktiekøbsplaner.
Bloomberg News rapporterede også, at præsident Xi Jinping ville diskutere aktiemarkedet med finansielle regulatorer, selvom der ikke var nogen bekræftelse på, at dette var sket, eller hvad der blev diskuteret.

“Markederne har vist, at deres bar for at blive mere optimistisk omkring økonomien har været høj,” sagde Galvin Chia, emerging markets strateg hos NatWest. “Der er også betydelig usikkerhed omkring, hvad regeringens langsigtede tilgang er til markederne.”

I Europa var aktierne for det meste fladt (.STOXX) i en indtjeningstung dag, da et løft fra forbrugernes skøn som LVMH (LVMH.PA), blev opvejet af et fald i aktier i medicinalvirksomheder.

S&P 500 futures og Nasdaq futures faldt 0,1 pct. Virksomheder, der rapporterer indtjening på onsdag, omfatter Uber (NYSE: UBER), Walt Disney (NYSE: DIS) og PayPal (NASDAQ: PYPL).

Banksektoren forblev en bekymring, da Moody’s nedjusterede New York Community Bancorp (NYCB.N) til skrammel med henvisning til pres på dets finansiering og likviditet. Aktien tabte 22 % i tirsdags til et fald på 60 %, siden den rapporterede overraskende tab i sidste uge.

FLERE FED HØJTTALERE

Timingen for de amerikanske rentenedsættelser var ikke klarere, efter at Federal Reserve-præsidenterne Loretta Mester og Neel Kashkari hilste fremskridtet med inflationen velkommen, men signalerede, at der var mere arbejde at gøre, før politikken kunne lempes.

Fed Philadelphia-præsident Patrick Harker var mere optimistisk med hensyn til at opnå en økonomisk blød landing og bemærkede, at de gjorde “rigtige fremskridt” med inflationen.

Fed-guvernørerne Adriana Kugler og Michelle Bowman sammen med præsidenterne Thomas Barkin og Susan Collins taler også onsdag.

“Begivenhederne i de sidste par dage (har) set markederne forsøge at absorbere det faktum, at rentenedsættelser kan blive nødt til at vente til meget senere på året, og hvad enhver forsinkelse betyder for aktivpriser og værdiansættelser,” CMC Markets markedsstrateg Michael sagde Hewson.

“Mens Powells åbenhed i at udelukke en rentenedsættelse i marts overraskede markederne i denne uge, så giver det også en mulighed for at se, om andre medlemmer af FOMC deler hans tankegang.

I et interview i weekenden sagde Fed-formand Jerome Powell, at centralbanken kunne være “forsigtig” med hensyn til timingen af rentenedsættelser.

Sandsynligheden for en amerikansk rentenedsættelse allerede i maj ligger nu på blot 39 %, da det blev betragtet som en afsluttet aftale for kun en uge siden.

Futures indebærer en lempelse på omkring 122 basispoint for hele 2024, et fald fra 145 basispoint i sidste uge.
Statsobligationer genvandt en vis stabilitet, hvilket efterlod 10-årige obligationsrenter stabile på 4,094 %, mod mandagens top på 4,177 %.

Faldet i renterne tog noget damp ud af den amerikanske dollar, som faldt til 147,85 yen og væk fra det seneste 10-ugers højdepunkt på 148,90. Euroen steg 0,1 % til $1,0767, mens guldet stabiliserede sig omkring $2.035 pr. ounce, efter at være faldet til $2.013,70 tidligt på ugen.

Oliepriserne fandt støtte fra en vurdering af det amerikanske energiministerium, at den amerikanske produktion ville vokse med 170.000 tønder om dagen (bpd) i 2024 i stedet for et tidligere estimat på 290.000 bpd.
Brent faldt 0,1 % til 78,52 USD pr. tønde, ligesom amerikansk råolie, til 73,27 USD.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-hit-two-year-highs-dollar-tilts-lower/