HomeNewsBør du købe Rheinmetall-aktier efter en stigning på 23 % på én dag?

Bør du købe Rheinmetall-aktier efter en stigning på 23 % på én dag?

Mircea Vasiu

Rheinmetall-aktier "brander" efter den tyske regerings seneste drejning – den meddelte, at den ville investere 2% af sit BNP i at styrke sine forsvarskapaciteter. Nyheden udløste et rally i aktier som f.eks. Rheinmetall – bør du købe det?

Ruslands invasion af Ukraine har udløst hidtil usete reaktioner fra verdenssamfundet. En sikkerhedskrise i Europa førte til store drejninger på den geopolitiske arena, nogle af dem utænkelige for kun få dage siden.

Tag Tyskland – den største europæiske økonomi. Dens regering meddelte, at den ville bruge 100 milliarder euro på forsvar efter konflikten mellem Rusland og Ukraine. Desuden lovede den at bruge 2 % af BNP år efter år til at forbedre sine forsvarskapaciteter.

Så her er en tysk virksomhed, der kan drage fordel af disse massive udgifter – Rheinmetall AG.

Rheinmetalls aktiekurs steg med mere end 71% sidste år

Rheinmetall er en tysk virksomhed baseret i Düsseldorf. Det er en bil- og våbenproducent og beskæftiger over 25.000 mennesker.

Dens aktiekurs steg i nyhederne med mere end 23 % i en enkelt session og er stadig tæt på højdepunkterne. Rheinmetall er noteret på børsen i Frankfurt under RHM og steg yderligere 8 % i dag på det tidspunkt, hvor denne artikel blev skrevet.

Hvad med Rheinmetalls økonomiske resultater og værdiansættelse?

Rheinmetalls omsætning forventes at nå op på 6,2 mia. EUR i 2022 og at stige med yderligere 2 mia. EUR i 2025. Den står til at give et nettooverskud på 398 mia. EUR i 2022, anslået til 510 mia. EUR i 2024.

Oven i aktiekursstigningen udbetales aktionærerne et stort udbytte. Udbytteafkastet er på 2,66 % i 2022 og forventes at nå 3,89 % i 2024. Ved den nuværende børskurs er P/E-forholdet 11,86, hvilket forventes at falde i 2024 og nå 9,23.

Senest hævede selskabet udbyttet for regnskabsåret 2021 til 3,30 EUR/aktie – endnu en positiv nyhed for aktionærerne. Ydermere viste selskabets seneste økonomiske resultater en overskudsgrad på 10,5% og cash flow langt over markedets forventninger.