Bør du købe britiske aktier, mens Bank of England strammer til?
Bank of England er indstillet på at hæve renten igen i morgen. Så bør du købe britiske aktier på trods af den aggressive stramningscyklus?
En dag efter, at Federal Reserve har offentliggjort sin pengepolitik, forventes Bank of England at levere endnu en renteforhøjelse. Dette ville være den tredje renteforhøjelse fra pandemiens lavpunkter, da inflationen bliver ved med at stige i Storbritannien.
Den officielle bankrente i Storbritannien ligger i øjeblikket på 0,5 %, og en yderligere stigning på 0,25bp er på vej. Man skal dog huske på, at nogle få medlemmer af den pengepolitiske komité ønskede at hæve renten med 50bp på deres sidste møde, så skævheden er bestemt høgeagtig.
Det ved markederne allerede. Sonia-bytterne priser allerede en aggressiv vandrecyklus. Ligesom Fed i USA, var Bank of England omhyggelig nok med at kommunikere sine intentioner i god tid før at hæve kursen, så indvirkningen på aktiemarkedet var minimal.
FTSE 100 ufaset af udsigterne til yderligere renteforhøjelser
På tidspunktet for skrivningen af denne artikel er FTSE 100-indekset, det mest repræsentative for britiske aktier, steget over 1 %. Desuden hoppede det mere end 450 point fra de seneste lavpunkter, på trods af at investorer var godt klar over Bank of Englands intentioner.
Sandheden er, at investorerne har haft masser at bekymre sig om på det seneste. Pandemien og krigen i Ukraine udløste skarpe udsalg, men på en eller anden måde er aktiemarkedet fortsat budt.
Med morgendagens 25bp renteforhøjelse når den officielle bankrente 0,75 % – meget højere end i USA eller på det europæiske kontinent. Alligevel er aktier budt og følger for det meste, hvad de amerikanske aktier gør.
Alt i alt forhindrer geopolitiske spændinger ikke Bank of England i at stramme til. Men når kursen når 1 %, kan Bank of England genoverveje sine intentioner og vente på at se effekten af renteforhøjelserne på realøkonomien.
Som sådan kan ethvert hint i morgen om, at der kommer en pause, øge amerikanske aktier yderligere. Hvis aktierne i USA stiger med Fed-forhøjelserne, hvorfor gør britiske aktier så ikke det samme?